IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гафът, който беляза тазгодишните Награди на Академията

По погрешка лентата "La La Land" бе обявена за най-добър филм вместо "Лунна светлина", а сцената на Оскарите бе използвана и за критики срещу Тръмп

11:13 | 27.02.17 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Уорън Бийти държи картата, на която е изписано името на &quot;Лунна светлина&quot; като победител в категорията Най-добър филм. Малко преди това актьорът обяви, че победител е &quot;La La Land&quot;.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Уорън Бийти държи картата, на която е изписано името на "Лунна светлина" като победител в категорията Най-добър филм. Малко преди това актьорът обяви, че победител е "La La Land". Снимка: Ройтерс

Афро-американската лента „Лунна светлина“ спечели Оскар за най-добър филм в неделя, но победата му бе засенчена от един от най-смущаващите сценични гафове в историята на киното, коментира Ройтерс.

В объркването, което предизвика смут и хаос, Уорън Бийти и Фей Дънауей първоначално обявиха, че наградата печели романтичният мюзикъл „La La Land” - предполагаемият фаворит за най-добър филм.

Докато екипите и на двата филма чакаха неудобно на сцената, Бийти обясни, че му е бил даден грешният плик.

Това е първият път в историята, в който такава огромна грешка се случва на Наградите на Академията – най-голямата вечер на Холивуд. Объркването засенчва дори тричасовите шеги с президента Доналд Тръмп по време на шоуто, коментира агенцията.

Представители на Академията и консултантската компания Price Waterhouse Cooper, която следи гласуването за наградите, първоначално не са били открити за коментар.

На въпрос „Дали това е най-лудият за Оскарите момент за всички времена?“, Ема Стоун, която спечели наградата за водеща женска роля за участието си в „La La Land“, отговори, че е „било много странна случка в историята на Оскарите“.

„Лунна светлина“, в който се разказва за малко момче, борещо се с бедността и сексуалността си в Маями, донесе Оскар и за най-добра поддържа мъжка роля на Махершала Али.

Вайола Дейвис получи наградата за най-добра поддържаща женска роля за превъплъщението си в страдаща домакиня в друга афро-американска семейна драма - „Прегради“.

Признанието на двамата актьори и филмите, в които участват, са в рязък контраст с наградите през 2016 г., когато цветнокожи актьори дори не бяха номинирани.

Продуцентът на „Лунна светлина“ Адел Романски заяви, че се надява лентата да вдъхнови „малки чернокожи момчета и момичета и други хора, които го гледат у дома и се чувстват маргинализирани“.

След 14 номинации „La La Land“ в крайна сметка прибра само шест, включително за тематичната песен „City of Stars”. 32-годишният режисьор на лентата Деймиън Шазел стана и най-младият режисьор, прибирал някога тази награда.

Кейси Афлек, по-малкият брат на Бен Афлек, спечели наградата за водеща мъжка роля за участието си в „Манчестър край морето“. Той спечели първия си Оскар въпреки обвиненията в сексуален тормоз от 2010 г., които отново се появиха на бял свят около наградите. Афлек отхвърля обвиненията, които са били уредени в съда.

Връчването на наградите бе очаквано тази година с голямо нетърпение, след като по време на връчването на наградите "Златния Глобус" по-рано Мерил Стрийп изказа остра критика срещу американския президент Доналд Тръмп.

По време на шоуто Тръмп бе обект на редица шеги, като така приключи сезонът на наградите, белязан от остри протести на известни личности срещу политиките му.

Водещият на Оскарите Джими Кимъл отправи редица хапливи политически коментари и дори изпрати туит към републиканския президент, но не получи отговор веднага.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
dr.5rov
преди 7 години
И при раздаването на тези награди както и при всички други винаги е имало (обикновенно прикрита) политика, но във времена на изострен сблъсък като сега това става видимо. Така че по отношение на Тръмп нищо неочаквано не се е случило. Затова пък объркването на филмите си е загатка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
bvg
преди 7 години
Евтин ПР вече им знаем всички мръсни номерца и кой ли им ги взима насериозно. И те са *** като мен, само, че им дават повече пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
Sakamano
преди 7 години
Все едно ми дрeмe кой си е купил тазгодишната "награда".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
LuckyYou
преди 7 години
Tink Tank-вете и те вече блокират :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още