IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриален парк в Бургас може да стане бизнес емблема на морския град

"Индустриален и логистичен парк Бургас" е все още в развитие, но там вече има 25 компании

09:01 | 27.09.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Индустриален парк в Бургас може да стане бизнес емблема на морския град

Доскоро пустеещи земи в периферията на Бургас днес са модерен Индустриален парк с потенциал да се превърне в бизнес емблемата на града.

„Индустриален и логистичен парк Бургас“ АД е все още в развитие, но там вече има 25 компании. При изграждането му в Северната промишлена зона са спазени европейските стандарти за качество и опазване на околната среда. От ръководството на „Индустриален и логистичен парк Бургас“ са категорични, че индустриалната зона покрива всички критерии за успешен бизнес.

Отличните инфраструктурни характеристики са сред основните причини за засиления интерес на инвеститорите към Индустриалния парк. В непосредствена близост са разположени товарна ЖП линия, която води до пристанище Бургас, с което ги свързва и шосейна връзка, главен път до магистрала „Тракия” и летище „Сарафово”. Свободна безмитна зона Бургас се намира само на киломeтър разстояние.

На местно ниво паркът се ползва с пълна подкрепа на Община Бургас, която помага инвеститорите бързо да получат необходимите документи, за да извършат инвестициите си.

Изградени са подземни модернизирани системи за високоскоростен оптичен интернет, ВиК инсталации и електропреносна мрежа. Осигуреният пълен пакет комуникации прави индустриалния парк Бургас силно конкурентен, като това е и една от малкото газифицирани индустриални зони в страната.

Създадените условия напълно удовлетворяват инвеститорите и много от тях закупуват повече от един парцел, за да обособят по-голяма площ за бизнес проектите си. Така например, едно от дружествата, което само за година е удвоило мащаба на производството си, спрямо първоначалните прогнози, към момента разширява базата си с още 2 парцела.

Фирмите, опериращи на територията на Индустриалния парк, са с различна сфера на дейност - от високотехнологични производства до логистични компании и цехове в хранително-вкусовата промишленост, обработка на метали и производство на метални изделия.

Сред инвеститорите в парка са малки и средни предприятия, в това число чуждестранни компании, една от които е шведски инвеститор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
MvnJ
преди 6 години
Това става за виц но всъщност е платена публикация от Община Бургас.За сведения на четящите, които имат погрешна представа за Бургас осведомявайки се само от такива платени публикации и приемат Бургас за някакъв икономически тигър, това паркче няма нито един сериозен инвеститор!. Там има само складове и малки жалки производства с по няколко служители.Това не е никакъв индустриален парк.Бургас е град с мъртва икономика и този т.н. индустриален парк е олицетворение на провала на кмета да покаже, че може нещо повече от усвояване на готови европейски пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 11
hristok
преди 6 години
Бургас е най-динамично развиващият град в Европа. Скоро икономиката ще е една от най конкурентните в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
to66e
преди 6 години
АААА ХАХАХАХАХА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още