IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се намаляване на трафика с новата връзка от бул. "Брюксел" до Летище София

Стойността на строителството на обекта надхвърли 13 млн. лв.

11:59 | 09.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до Терминал 2 на Летище София със сигурност облекчава движението, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Днес заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова той откри новото трасе, което в мъгливата сутрин бе обработено срещу заледяване. 

Стойността на строителството на националния обект надхвърли 13 млн. лв., осигурени от бюджета на транспортното министерство.

Новото трасе спестява допълнителни емисии, заяви Йорданка Фандъкова. „Знаем какво е усещането, когато има една добра среда и едно добро съоръжение. Нека шофьорите да се съобразяват с пътната обстановка и с правилата за движение“, препоръча тя. 

Кметът благодари на строителите, че са се съобразили с визията на бул. „Брюксел“ и са поставили на новото трасе същите шумоизолиращи стени, както на старото (полупрозрачни панели със силуети на летящи орли – бел. авт.).

Кметът припомни, че работата по проекта е започнала през 2004 г. и след това обектът е спрян. Пътуващите към летището гледаха с години издигнати и изоставени в полето колони за бъдещия мост.

„Заедно с метрото създаваме нормални условия за движение на всички пътуващи през Терминал 2 и се надявам да облекчим по-завишения трафик, който се очаква за председателството“, заяви Московски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още