IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надзиратели и съдебни охранители от 22 града на протест

Настояват за изравняване на трудовите възнаграждения с останалите ведомства в сектора за сигурност и подобряване на условията на труд

11:07 | 31.01.18 г.
Надзиратели и съдебни охранители от 22 града на протест

Служителите, осигуряващи охраната на съдебната власт, излязоха на протест пред Съдебната палата в подкрепа на своите колеги - надзирателите в затворите, за да искат промяна в условията на труд и заплащането, съобщава Bulgaria ON AIR.

Пред столичната съдебна палата десетки унформени се събраха и заявиха, че очакват увеличение на заплатите си поредна година, без това да се случва, предава БТА.

Диалогът с държавата приключи миналата седмица, но обещанията се сринаха, каза Красимир Бекяров. Писали сме до ВСС, Министерството на правосъдието, Министерския съвет, парламента. Всички са уведомени, че щатът ни е крайно недостатъчен, а има сгради с по един охранител, посочи той.

Ивайло Григоров от синдиката на работещите в затворите заяви, че никой не ги е потърсил след мащабните протести на униформени в понеделник. И добави, че в правосъдното министерство вече 15 дни се чака отговор ще има ли пари за увеличение на заплатите.

Протестиращите днес пуснаха балони, които по думите им символизират празните обещания на държавата.

Надзиратели и съдебни охранители от 22 града излизат на протест пред съдебните палати в големите областни градове.

Те искат изравняване на трудовите възнаграждения с останалите ведомства в сектора за сигурност, подобряване на условията на труд и актуализиране на щата на ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана".

В протестите ще се включат надзиратели от София, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Кърджали, Пловдив, Смолян, Враца, Пазарджик, Русе, Видин, Кюстендил, Благоевград, Шумен, Перник, Плевен, Ловеч, Монтана, Стара Загора, Благоевград.

Повече за протеста вижте във видеото.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още