IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia навлиза във високия клас телефони с новия си флагман Nokia 8

Моделът 8110 се завръща на пазара в бананово жълто

09:22 | 26.02.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Опитвайки се да капитализира завръщането си от последната година, производителят на телефоните Nokia разширява дейността си, за да включи премиум смартфон с Android, както и първия и значителен римейк на един от най-големите хитове на марката от 90-те години - слайдера 8110, предава Ройтерс. 

Създадена от бивши директори на Nokia, които лицензираха прочутата марка, едногодишната компания HMD Global се фокусира върху средния ценови клас устройства с Android и дори в телефони под 100 доларa, откакто навлезе на пазара.

Главният изпълнителен директор Флориан Сейше заяви, че HMD е продала около 30 млн. телефона, след като представи 11 нови модела смартфони през последната година, плюс обновени версии на три телефона, първо предложени миналата година.

"Доволни сме от инерцията, която набрахме през 2017 г. и това ни дава увереността да я удвоим през 2018 г.", коментира Сейше пред репортери преди пускането на продуктите.

Counterpoint Research заяви, че продажбите на телефоните на Nokia са поели нагоре през 2017 г. и тя се е превърнала в номер едно търговец на евтини телефони и номер 11 на пазара на смартфони, след като едва миналата година навлезе на този пазар. На комбинирана база Nokia се класира на шесто място сред търговците на смартфони, посочва Counterpoint.

Стратегията на HMD е да използва дистрибуторски партньорства с 600-те топ мобилни оператори и търговци на дребно на определени пазари по света, за да предложи достъпни и добри продукти с най-новите иновации, плюс месечни ъпдейти за сигурност от Google за всичките си смартфони. 

Европа остава най-големият регион по продажби на Nokia, обясни изпълнителният директор. Индия, Русия и Индонезия пък са най-големите й страни.

Nokia 8 е флагманът на компанията, който струва 749 евро. Той е създаден, за да се конкурира с премиум моделите на Samsung и Huawei. Новата 4G версия на Nokia 8110 струва 79 евро.

Nokia 8 ще е достъпен през април, а 8110 – през май. Римейкът на телефона от 90-те ще се предлага в два цвята – класическо черно и бананово жълто. Жълтото е заигравка с начина, по който клавиатурата се плъзга, вдъхновявайки името „бабановия телефон“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 6 години
Имах оригинала, ще взема и 4Г версията. В черно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
Boyan Asenov
преди 6 години
Абе не знам, този залог на ретрото и носталгията може и да е печеливш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
salt
преди 6 години
Много пари за нещо което може да се купи много по-евтино. И като хардуер, и като софтуер. Навремето подобна стратегия вървеше, но сега дори Apple се затрудняват да я поддържат, стратегията де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още