IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов протест на надзирателите приключи с недоволство

Протестите няма да спират, докато държавното управление не се съобрази с волята на служителите, които са част от народа, от суверена, твърдят синдикалисти

17:43 | 10.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

С недоволство приключи протестът на служителите на затворите с искане за достойно заплащане, предаде "Фокус".
Протестиращите служители се опитаха да депозират писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов, но бяха спрени от охраната на Министерски съвет.

 Радослав Мартинчев от Синдиката на служителите в затворите в България  заяви: "Не може така с лека ръка да получаваме пренебрежение, каквото не заслужаваме, и то от най-висше ниво“.

Преди дни служителите в отворено писмо поискаха да се срещнат с премиера Борисов и министъра на правосъдието Цецка Цачева.

На протеста те заявиха, че нямат обратна връзка, дали това писмо е получено. Протест Протест

"Практиката в общата администрация на Министерски съвет е следната: депозира се определен документ, не получаваме ред за деня и часа. След няколко дни трябва да си го изискваме“, поясни Радослав Мартинчев.

"Не сме убедени, че писмото е стигнало до премиера. То е депозирано и до министъра на финансите Владислав Горанов и до Цецка Цачева - нашия работодател, който е част от причината да сме тук“, обясни той.

"Протестите няма да спират, докато държавното управление не се съобрази с волята на служителите, които са част от народа, от суверена. Това е срам и позор в европейска България“, подчерта Радослав Мартинчев.

Още подобни новини четете в Dnes.bg

Вижте кадри от протеста в галерията ни!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още