IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хуманоиден робот в помощ на деца със специални образователни потребности

Проектът е разработка на БАН

16:52 | 02.04.18 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Хуманоидът Роберта е съвременен проект, който обаче има човешка цел - да помага на ученици със специални образователни потребности да усвоят по-лесно уроците и знанията. Разработката е на Българската академия на науките, като роботът Роберта е вторият, закупен от Институтът по роботика от Франция, съобщава Dnes.bg.

Днес Роберта приветства гости в "Дома на учения" в София по време на обучение, което цели да изследва как влияе внедряването на киберсистемите в обучението на деца със специални образователни потребности. 

Концепцията на проекта е, че роботите – независимо дали хуманоидни или абстрактни – играят социализираща роля и могат да са успешни асистенти на педагозите.

Те биха извършвали рутинни и уморителни дейности, позволяващи на педагога да се фокусира върху индивидуална работа с децата и развитието на техния талант.

Днес хуманоидният робот Роберта на Института по роботика представи приветствие към присъстващите на първото обучение по проекта на Института по роботика към БАН „Кибер-физични системи за педагогическа рехабилитация в специалното образование“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още