IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът пак не можа да реши дали Десислава Иванчева остава кмет на „Младост”

Тя показа преписи на разговори от СРС, според които "Б.Б." и "Ц.Ц." били въвлечени в план "да я няма"

16:34 | 05.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Апелативният специализиран съд за втори път отложи решението си дали да отстрани от длъжност обвинения в корупция кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева. Днес постъпиха нови 4 тома със секретна документация по делото. Адвокатите ще трябва да се запознаят с материалите до четвъртък.

В съдебната зала Десислава Иванчева и Биляна Петрова показаха пред журналисти преписани на ръка разговори от СРС-та, които се намират в папката на делото срещу тях. В записите името на Иванчева се споменавало в разговор редом с инициалите Б. Б и Ц. Ц и се казвало, че трябва да се вземат мерки срещу тях. 

Освен това в показаните от двете обвиняеми преписи се казва, че има оферта за 15 хил. лева от Спецпрокуратурата да "я направят да я няма", както и че трябва да се издигне друг кандидат за кмет вместо Иванчева. 

В друг преписан разговор се казвало, че "ако не вземе парите", "ще я разходим на Витоша" и "ще й пратим командоси".

Тези разговори според двете жени са се водили между хора с инициали В. и Д., както и "Инвеститор", съобщава БТА.

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани при акция за корупция през април, заедно с бившия кмет на района Петко Дюлгеров. 

На първа инстанция спецсъдът ги освободи от заеманата им длъжност в общинската администрация, в момента това определение на съда се обжалва пред апелативния спецсъд.

Адвокатите на Иванчева и Петрова поискаха още време от съда да се запознаят с материалите по делото, след като трите дни, които им бяха предоставени, са се оказали недостатъчни за това. Причината е, че тази сутрин са се появили четири тома с нови доказателства, за които нито обвиняемите, нито защитниците знаели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още