IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През декември започват изпитания на машините в новия завод на "Биовет" в Пещера

Обемът ще бъде увеличен и продукцията ще бъде разнообразена

15:50 | 12.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

През декември 2018 година ще започнат първите изпитания на машините в новия завод на „Биовет“ в Пещера. В момента строителството на ферментационния цех продължава. Това заяви Иван Бонев, директор „Производствена дейност“, който представи дейността на предприятието пред Европейската мрежа на селскостопанските журналисти. Посещението на медиите бе организирано от Асоциацията на селскостопанските журналисти в България (АСЖБ) в партньорство с агроминистерството. Представителите на медиите посетиха страната в рамките на инициативите на българското председателство на Съвета на ЕС. 

Припомняме, че с проекта „Хювефарма“ - основен акционер в „Биовет“, кандидатства за финансиране от 100 млн. евро по плана "Юнкер" и получи кредит за изграждането на мощности в Пещера и Разград. Общият размер на инвестицията надхвърля 293 млн. лева. В Пещера ще се произвеждат лекарствени вещества и фуражни добавки, а в Разград – ваксини.

Иван Бонев разказа, че по проекта се работи от три години и в работата по технологичния дизайн участват и местни специалисти. В изграждането е включена експертизата на над 60 различни фирми, голяма част от които български, които са ангажирани с  производството на технологичното оборудване.

„Строителството започна тази година и се предвижда до декември да започнат първите изпитания на машините“, заяви Иван Бонев.

С изграждането на новите ферментатори към съществуващите 5 хил. куб. м мощности в Пещера и Разград ще бъдат добавени още 3200 куб. м нова ферментационна мощност, каза специалистът.

Обемът ще бъде увеличен и продукцията ще бъде разнообразена с нови за предприятието препарати.

Иван Бонев допълни, че всички ферментационни цехове са мултифункционални и позволяват производството на разнообразни продукти. 

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още