IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аквапарк и закрит басейн ще има в разширението на парк "Възраждане"

Проектът ще се финансира по ОП "Региони в растеж" и собствени средства на дружество "Софийски имоти“

14:32 | 17.07.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Аквапарк и закрит басейн с минерална вода се предвижда да има в разширението на парк "Възраждане". Това каза на пресконференция днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет заедно с председателя на Столичния общински съвет /СОС/ Елен Герджиков и управителя на дружество "Софийски имоти" Виктор Шивачев представиха проекта за разширението на парковото пространство, предава БТА.

Елен Герджиков посочи, че предстои на 26 юли СОС да гласува предложение дружеството да използва до 9,9 млн. лв. за изграждането на разширението на парка. От тези средства 5,5 млн. лева ще са собствено финансиране, а за останалите ще се кандидатства с проект пред Фонда за развитие на градска среда към ОП "Региони в растеж".

Фандъкова отбеляза, че разширението на парка ще е около 25 дка и там освен развлекателната част, в която са предвидени аквапарк и СПА зона с басейн на закрито ще има и паркова част с пет нови детски площадки, много дървета и храсти. Голяма част от атракциите в откритата част на развлекателната зона ще са предвидени за децата - детски и бебешки басейни, пързалки. 

Общата площ на парка след приключването на втория етап от изграждането му ще е 77 дка, посочи управителят на "Софийски имоти" Димитър Шивачев. Той напомни, че изграждането на новия парк е започнало през 2016 г. И посочи, че за водните атракции в развлекателната част ще използват минерална вода от находището "София - Баталова воденица", което се намира в района на парка.

Кметът Йорданка Фандъкова отбеляза, че един от важните приоритети на екипа й е запазването и разширението на зелената система в столицата.

В момента работим по седем обекта на територията на различни паркове в града, правят се реконструкции в Южния парк и в Борисовата градина, каза Фандъкова и допълни, че предстои първата голяма реконструкция в Западен парк, както и разширението на Северния парк. Работи се по първия етап и на новия парк "Въртопо" в "Младост". Има готовност за работа и около езерото в "Дружба”.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още