IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple представи най-големия и най-скъпия iPhone досега*

За iPhone XS с 512 гигабайта памет купувачите трябва да платят 1649 евро

22:24 | 12.09.18 г. 18
<p>
	Филип Шилер, старши вицепрезидент на Apple за маркетинг в световен мащаб представя новите устройства. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Филип Шилер, старши вицепрезидент на Apple за маркетинг в световен мащаб представя новите устройства. Снимка: Ройтерс

Apple представи новите си смартфони и часовници. 

На презентацията на новите продукти присъства президентът на компанията Тим Кук, който съобщи, че Apple вече е продала два милиарда устройства, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Невероятно е как операционната система на Apple промени начина, по който живеем", каза Кук в началото на церемонията в емблематичния театър "Стив Джобс" в Купертино, Калифорния.

Програмата продължи с представянето на четвъртата версия на смартчасовници на Apple, които имат по-големи екрани и нови специални функции, сред които детектор, който може да регистрира нарушения в пулса и автоматично да изпрати обаждане до Спешна помощ, ако потребителят падне. Предполага се, че тази функция ще го направи по-търсен от по-възрастни потребители.

Фокусът обаче бе върху презентацията на най-очаквания нов продукт на компанията - новите iPhone-и - iPhone Xs и iPhone XS Max, за които се твърди, че са "най-усъвършенстваните" модели на компанията.

iPhone XS има същия дизайн като своя предшественик X, голям е 5,8 инча и няма Home бутон.  

По-големият XS Max според маркетингия вицепрезидент Фил Шилер е с 6,5-инчов дисплей - "най-големият iPhone досега", но и най-скъпият. Той ще бъде на разположение на клиентите си в Европа на цени от 1249 евро, за модела с 512 гигабайта памет обаче купувачите трябва да платят 1649 евро. IPhone XS, подобно на iPhone X, започва на цени от 1149 евро. Както се очакваше, има и по-евтин нов iPhone, iPhone XR. Той ще се продава на цени от 849 евро. На пазара в България моделите ще се появяват на 28 септември.

По добър процесор за обработка на изображенията и нови сензори за предната и задната камера ще увеличат качеството на камерата на всички три нови модела, а освен това на по-късен етап вече ще може да се променя броят на блендите. Резолюцията остава подобна на тази на предишните модели. IPhone XS и XS Max получават и OLED дисплей, на който могат да се възпроизвеждат филми с резолюция HDR. Слотовете за памет са разширени до 512 гигабайта.  Може би най-интересната характеристика за дисплея е, че той е покрит от "най-устойчивото стъкло в смартфон на пазара". Рамката е от неръждаема стомана, а защитата от прах и вода е IP68.

Батерията на iPhone XS ще издържа с 30 минути по-дълго от този на iPhone X, батерията на XS Max - дори 1,5 часа по-дълго. Освен това Apple въвежда възможността за използване на два номера едновременно – засега само за китайския пазар. 

iPhone Xr е по-достъпният модел, той е с алуминиева рамка и стъклен гръб, сходен дизайн и изненадващо се базира на същия нов и мощен чип A12 Bionic. Екранът е 6,1-инчов  с LCD панел и с резолюция 1792х828 пиксела.

Телефонът ще се предлага в 6 цвята и ще се предлага с 64, 128 и 256 GB вградена памет, а цената започва от 749 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 4 rate down comment 0
Achtung
преди 5 години
Никой никога няма да ти се подиграе за Айфона или за Мерцедеса, при все че не са най-подходящите машинираи навсякъде по света. хората ви вземат на подбив заради цитата който съм дал по-долу: "няма да се замисля"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 5 години
Я ни светни - хора на кои хора се подиграват? Аз не съм видел още некой да ми се подиграва на сфетофара, че карам мерцедес. Още никой не ми се е подигравал и на айфона. Само съм чувал критики, че бил скъп, ама така е с хубавите неща... ;)Знаеш ли защо Самсунг, хуйвей и останалите продават по-евтино от Епъл? Шти кажем: щото ако им искат колкото Епъл, никой нема да ги погледне - сички ше сте с айфони... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 1
Achtung
преди 5 години
"Аз никога няма да се замисля коя марка да си купя"Няма нужда от коментар, после се сърдете че ви се подиграват хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 6
ellievalerie
преди 5 години
Въобще не съм съгласна с коментарите за батерията.Имам iPhone 7 (скоро ще навърши две години) и го зареждам на всеки два дни при нормално ползване (включени мобилни данни през цялото време, социални мрежи и т.н.).Имам и iPhone X (на няколко месеца), който също зареждам на два / два и половина дни.Доволна съм и от двата модела и смятам, че винаги ще има хора, които да си купуват най-новия модел и ще дават колкото пари им поискат от Apple.Не знам дали е снобария, навик, социален кръг и прочее, но Apple е марка, която няма аналог на пазара. Много познати, които ползва други марки за телефони, когато решат да го сменят, започват да се чудят каква марка да си вземат и постоянно сменят Samsung с Huawei, Sony, LG и т.н.Аз никога няма да се замисля коя марка да си купя, а само време ли е за ново устройство...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
Секи влак си има пътници, мадам! За некои високото грозде идва киселко... ;) То и колекционирането на финикийски знаци е снобария."Когато бях овчарчеи овците пасях,бях много благодарен,макар и сиромах.";) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 5 години
Жалко за дългото, но лековато и несериозно обяснение... ;)Смартфоните не са телефони, а компютри - процесор, памети, интерфейс - безжични мрежови адаптери, графични адаптери, HD дисплеи, камери, GPS... Това всичкото харчи ток като лудо и работи постоянно. Зареди един лаптоп с дебелата му бактерия, пусни му всички екстри, седни сутринта и работи видеообработка или графика, па да видим колко ще изкара...Лесно е да сложиш дебела батерия, но джаджата с тези големи дисплеи, които толкова харесвате, ще заприлича на едни нокии и бенефони, които носехме в кобури на колана през 1993-1994 г., или ти изтърбушваха джобовете...Пълни глупости са това за живота на устройствата на Епъл - минал съм през почти всички модели и нито един не съм сменил заради батерия - при зверска пуберска експлоатация карат по 3-4 години, но аз не съм пубер, който цял ден пише в чата и гледа клипове. Още имам напълно годен 3G от 2008 г. със старите симкарти - батерията му е на 75% и само като телефон изкарва по 3-4 дена. Таблетът, от който пиша, е iPad 3, купуван през 2013 г. - все още изкарва по 7-8 часа непрекъсната работа.Относно ъпдейтите - нема нужда да пишат специален код - и дете с диагностициран синдром на Даун знае, че писи с пентиум от 2002 г. не може да работи с Уиндоус 10 - не само го забавя, а направо го евтаназира. Новите версии на ОС се пишат за нов хардуер. Можеш да ги пропуснеш. Ако искаш телефон, който работи по 10 дена без зареждане, да ти дам една Нокиа 6021 - той с 1600 мАч кара по седмица при нормално говорене. Иначе и по повече.Или казано на френски - нема как и у я до края и душата в рая... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 1
nikiangel
преди 5 години
Забравих да добавя че за компанията от статията дори гореописаният метод не е достатъчен и наскоро беше официално доказано (и компанията го призна) че умишлено и целенасочено вкарва код в ъпдейтите си чиято цел е да забавя работата на по старите модели.Как да "не" ги обичаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 12 rate down comment 1
nikiangel
преди 5 години
Ще се получи малко по дълго обяснение, но ме е яд че никой не коментира умишлено заложения ограничен живот на тези устройства при условие че струват 1 а вече и 2 торби с пари.Става въпрос за батерията, убеждават ни че по тънките телефони са по модерни, за да е по тънък, батерията няма как да е масивно по голяма, а производителя си е направил много добре сметката. 3000-3500мАч в зависимост от диагонала на екрана. Целта е да изкарва с едно зареждане 1 ден (при сериозно ползване, а повечето си ползват телефона нонстоп).Обаче, технологията на батерията е такава че изкарва около 500 цикъла заряд разряд (опростено) след което капацитета и започва да пада експоненциално. Ще рече...след 1.5 години обикновения потребител започва сериозно да се замисля за нов телефон.Ако правеха флагманите само с 3мм по дебели, това би позволило удвояване на капацитета на батерията, и при същото среднодневно ползване би се налагало да я зареждате веднъж на 2 дни а не всеки ден, това би довело до телефон с функционалност/издържливост близка до тази на нов в рамките на 3 години а не 1.5 както е в момента.Изключително *** практика прилагана от всички големи производители.Съчетана и с несменяемите батерии просто фиксира живота на флагмана ви и ви абонира за следващия модел автоматично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 0
PetraV
преди 5 години
Съгласен съм с изказаните мнения, и за телефоните и за колите. Снобария, сър!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 5 години
"Напълно съм съгласен! Има толкова добри телефони от среден клас, че се чудя как още има хора, които се хвърлят на телефони с цена над 2 000, при все че го ползват основно за социални мрежи и снимки."Напълно съм съгласен! Има толкова автомобили от среден клас, че се чудя как още има хора, които се хвърлят на коли с цена над 70,000.-, при все, че ги ползват основно да си возят ханша от т. А до т. Б. ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още