IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огъващият се Huawei Mate X може да се предлага и в България

От компанията отчитат силен интерес към смартфона у нас

15:55 | 26.02.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Новият огъващ се 5G смартфон Huawei Mate X може да бъде пуснат и на българския пазар, разкриха от екипа на компанията по време на събитие за журналисти в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, който продължава до четвъртък.

От българското звено на фирмата разкриха, че телефонът ще се появи на световния пазар през август тази година.

„Възможно е да го пуснем и на българския пазар. Виждаме голям интерес към Mate X у нас до момента“, коментираха от екипа.

Припомняме, че смартфонът беше представен тази неделя, ден преди старта на конгреса, на специално събитие, на което Huawei показа и новите си лаптопи.

С това хардуерно решение Huawei влиза не само в битката на огъващите се телефони, но и в тази на 5G устройствата.

Вчера в интервю за Investor.bg Марк Нотън, директор "Продуктово портфолио и търговска стратегия" на Samsung Europе, разкри, че огъващият се модел на компанията – Galaxy Fold, също може да стъпи на нашия пазар, но с малко закъснение спрямо глобалната си премиера.

Огъващите се смартфони оформят изцяло нов сегмент на пазара, който може да тласне индустрията и продажбите нагоре в следващите години.

Очевидно големите играчи в индустрията виждат потенциал за реализиране на бройки от тези устройства и на българския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 9
khao
преди 5 години
уау какъв як корейски дисплей ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още