IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honor обръща специално внимание на фотографията си с новата си серия смартфони

Устройствата от серията Honor 20 се появяват в деликатен момент за компанията

17:28 | 21.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Honor, подбрандът на китайската компания Huawei Technologies, представи новата си линия смартфони Honor 20, включваща три устройства - Honor 20, Honor 20 Pro и Honor 20 Lite, с които залага преди всичко на фотографското преживяване на потребителите.

Телефоните разполагат с четири камери, а всяка от тях предлага различна перспектива. Основната камера на Honor 20 и 20 Pro е 48 MP със сензор SONY IMX586, като на Pro модела апертурата е  f/1.4. Включена е и 16MP суперширокоъгълна камера с 117 градуса FOV.

Pro версията включва и 8MP телефотообектив, който разполага с оптична стабилизация и 3X оптичен зуум. Стандартната версия заменя телефотообектива за 2MP дълбочинен сензор. И двата смартфона включват 2MP макро камера.

Предната камера и на трите устройства е 32 MP, с апертура 2.0. Камерата на Pro и на стандартната версия е позиционирана в изрязан кръг в дисплея, а при Lite е под формата на капковиден ноч.

Lite версията има тройна задна камера, като главната е с 24 MP. Включена е и опция за широкоъгълни снимки. Дисплеят е 6,21-инчов.

Pro версията предлага лазерен автофокус, така че да може да реагира точно и бързо спрямо снимания обект и ускорява скоростта на автофокуса при по-лоша осветеност.

Следвайки смело стъпките на Huawei, Honor разчита силно на изкуствения интелект за подобряване на качеството на снимките. При селфи камерата той се ползва преди всичко за предлагането на повече детайли, както и за по-естествен ефект при различна светлина, като същевременно снимките остават фокусирани.

След като компаниите от сектора забавиха значително темпа на иновациите в последните години, днес битката при камерите е преди всичко в нощния режим. Видяхме това при Mate 20 Pro, а малко по-късно и при Galaxy S10 Plus, така че е логично и Honor да се присъедини към тях. В случая компанията залага на нещо, което нарича AIS Super Night Mode, за да предложи по-добри снимки при по-слаба светлина. Технологията анализира движенията на камерата и интелигентно избира и комбинира различни кадри, използвайки алгоритъм за видеа с по-малко шум, по-добри цветове и по-добра осветеност.

Идеята е, че преди самото заснемане, устройството засича дали потребителят снима от ръка, така че да предложи максимално добра картина.

Освен с камерата от Honor могат да се похвалят и с т. нар. динамичния холографски дизайн на гърба на устройствата,  включващ три слоя - стъклен, цветен и трети, който създава илюзия за дълбочина. Те са поставени така, че да се слеят в едно стъкло с извити ръбове благодарение на технология, наречена Triple 3D Mesh. Lite версията обаче не се предлага със стъклен гръб, а с пластмасов.

Стандартният модел и Pro версията са с 6,26-инчови екрани, а Lite е с 6,21-инчов. И трите устройства са с IPS матрици.

От гледна точка на сигурността смартфоните разполагат с вграден в дясната част на  корпуса сензор за пръстови отпечатъци, а според компанията са нужни 0,3 секунди за отключването на устройството чрез него. Ако потребителят задържи пръста си на сензора, тогава се включва виртуалният асистент.

Honor 20 и 20 Pro разчитат на 7nm чипсет Kirin 980, a Lite моделът е снабден с Kirin 710. За по-добро гейминг преживяване без забавяния отговаря GPU Turbo 3.0. Pro моделът ще е с максимален капацитет ще са с 8GB RAM и до 256 GB вградена памет UFS 2.1.

Той ще се предлага с батерия с най-голям капацитет - 4000 mAh. Honor 20 ще е с 3750 mAh, а Lite опцията ще е с 3400 mAh.

Подобно на конкурентите си, компанията също залага на бързо зареждане, като SuperCharge технологията (22,5 W) ще даде възможност на потребителите да заредят до 50% батерията на Honor 20 и 20 Pro за 30 минути.

От гледна точка на аудио представянето серията Honor 20 включва Virtual 9.1 Surround Sound, поддържан от Huawei Histen 6.0. От компанията твърдят, че телефоните поддържат почти всички видове жични и безжични слушалки, макар че входът за слушалките в случая е премахнат. Honor 20 има вграден двоен микрофон, обиращ околните шумове.

Pro версията ще се предлага в цветовете Phantom Black и Phantom Blue, а Honor 20 - в Saphire Blue, Midnight Black и Icelandic White. При Lite предложенията са Phantom Blue, Phantom Red и Phantom Black. Стартовата цена за Lite с 4GB RAM и 128 GB вградена памет ще е 299 евро. Honor 20 ще се предлага за 499 евро с 6GB RAM и 128 GB памет. При Pro версията цената е 599 евро в конфигурация, включваща 8GB RAM и 256 GB вградена памет.

Сред основните минуси на серията е, че трите смартфона няма да са водоустойчиви. Освен това няма да разполагат с опция за добавяне на microSD карта и нямат вход за слушалки.

Въпреки планираните по-рано интервюта с представители на компанията, около час преди премиерата бе обявено, че те няма да се състоят. Промяната вероятно е свързана с обтегнатите отношения между Съединените щати и Китай. Huawei, чийто бранд е Honor, се сблъска със забрана за покупка на американски технологии, както и за участие в изграждането на 5G мрежите в страната. Същевременно Google обяви, че спира бизнес отношенията си с Huawei.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още