Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Prius може да се зарежда от слънцето

С прототип Toyota тества дали хибридът няма да може да се зарежда по време на пътуването

 Към статията
6
Препоръчай (0)

Коментари (6)

0
 
0
 
6
supertrader до: vzhekoff
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Не е малоумно, тенденцията е да намалят разхода на ток на електромобилите като ги напрявят включително и по леки. Освен това могат и да увеличат площа покрита с клетки и в един момент ще се получат съвсем рационални параметри за да се използват в практиката такива транспортни средства. Винаги е било така, в началото постигнатите специфични параметри са ниски. Например първите двигатели са адски зле и с много ниска мощност и голямо собственно тегло , виж сега до какви мощности се е стигнало.
5
 
9
 
5
bgMan до: vzhekoff
преди 1 седмица
Въпроса по-скоро е в това възможно най-малко гориво да се използва за такава ежедневна дейност като придвижването на хората. Така погледнато 3км. на час е добър напредък.
По-впечатляващото нещо в статията е 36% ефективност на панелите. Това си е почти революционно на фона на 12% ефективност на досегашните панели. Въпроса е на каква цена могат да се произведат тези нови панели и дали тя оправдава ползата от тях. Планетата така или иначе е пълна с пясък, който си стои неизползваем, само евтина технология за производство трябва.
14
 
1
 
4
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
3 километра на час слънцегреене. Тоест ако колата ти има 50км пробег соларните панели ще добавят 50% към пробега ти на ток.
11
 
20
 
3
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
За да се разбере колко е мaлoyмно това, ще сложим малко числа на масата. В днешно време се счита, че един ел. автомобил се нуждае от 25 квч на 100 км. и то при идеални условия. 860вт мощност за 1 час ще увеличат пробега с около 3 км. :) Пак при положение, че се кара оптимално и няма включен климатик, например. Невероятно постижение са тези 3 км., да знаете :)
29
 
13
 
2
khao до: doba
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
май се изказахте неподготвен ! ... ПАК :D:D

17
 
31
 
1
преди 2 седмици
'номинална мощност от 860 вата'
Отчайващо малко, на фона на инвестициите...