IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японците приветстваха новия си император с тържествен парад

Церемонията по интронизацията император Нарухито се състоя на 22 октомври

10:54 | 10.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Хиляди японци, размахващи националния флаг, приветстваха днес новия си император Нарухито и императрица Масако, на тържествен автомобилен парад в Токио по случай възкачването му на трона, съобщиха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Парадът първоначално беше насрочен на 22 октомври, но бе отложен заради тайфуна Хагибис, който няколко дни преди това уби над 80 души и причини огромни щети. 

Кортежът потегли от двореца към резиденцията Акасака в 15.00 часа местно време /06.00 по Гринуич/ по маршрут с дължина 4,6 километра. Начело се движеше открит черен седан Toyota Century с императорската двойка, следван от близо 30 автомобила с представители на правителството, включително премиера Шиндзо Абе, съпроводени от 18 мотоциклета и полицейски коли. 

Нарухито беше в черен фрак и носеше ордена на Хризантемата. Масако беше облечена в дълга бяла рокля и носеше диадема, наследена от предишната императрица Мичико.

Новият император на Япония се възкачи на престола на 1 май, след като 85-годишният му баща абдикира заради преклонната си възраст. 

Церемонията по интронизацията на 126-ия император на най-старата наследствена монархия в света, която според историци датира от 1500 години, се състоя на 22 октомври в императорския дворец в Токио. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още