IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Милошев: Автобусните превозвачи излизат на протести заради тол системата

Масовото увеличаване на автобусния билет означава повече автомобили и замърсяване, предупреди председателят на Българската федерация за пътнически транспорт

14:00 | 13.12.19 г. 1
Георги Милошев: Автобусните превозвачи излизат на протести заради тол системата

"Разходите на автобусните превозвачи ще се увеличат чрез въвеждането на тол системата, но няма да могат да предотвратят тези споразумения, по които извършват услугите", коментира той.

Според него въвеждането на тол система вдига не само цената на автобусния билет, а и на всички хранителни продукти, които се транспортират с малки и големи камиони. Милошев прогнозира, ча на най-сериозно оскъпяване ще бъде подложена минералната вода - с над 3,5 ст. на литър.

"Вдигайки цената на билетите, се противоречи на основните договори, които държавата в лицето на общините е подписала, смята председателят на Българската федерация за пътнически транспорт и посочи, че на пътя всички плащат – и леки автомобили, и автобуси, но трябва да се направи разделение, както е по света. – Масовото увеличаване на автобусния билет означава повече автомобили и замърсяване.” 

Милошев е категоричен, че не може да се приравняват товарите и пътниците.

Що се отнася до нерегламентираните превози, инженер Милошев обяви, че настояват за тяхното криминализиране.

Милошев подчерта, че всички средства, които ЕС отпуска за екопрограми и вкарване на автобусния превоз в еконорми, се дават на нови дружества, но не се използват за настоящите транспортни структури по места, и се концентрират само в общините.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още