IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Galaxy S20 - мощен хардуер и още нещо

Топ моделът Galaxy S20 Ultra ще предложи 40MP предна камера и 108-мегапикселова задна, 8K видео и 5G свързаност

09:24 | 12.02.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

2020 г. трябва да донесе ново начало за Samsung. Неслучайно преди дни компанията представи нов лидер за мобилното си поделение - Рох Тае-мун, за когото събитието в Сан Франциско бе първият публичен дебют. Рох помогна за промяната на бизнеса на Samsung и аутсорсинга на по-голямата част от производството на смартфони, за да се свият разходите и да се конкурира по-добре с по-евтините устройства на фирми като Huawei. Така че от него се очаква доста.

На първото си събитие „Unpacked“ през новото десетилетие най-големият производител на смартфони в света прескача няколко цифри при името на най-важния си от търговска гледка точка смартфон: S10, пуснат преди година, не е последван от S11, а съвсем подходящо за годината, от S20.

Шоуто в Сан Франциско обаче открадна новият сгъваем телефон на Samsung: Galaxy Z Flip. Това е вторият експеримент на Samsung с устройство, което може да бъде огънато. За разлика от Fold, представена преди година, то не може да се разшири до размера на таблет, а да се сгъне в джобен огледален формат.

Със сгъваемия си телефон, 8K камери и 5G-съвместими телефони южнокорейската компания използва новата си гама смартфони, за да атакува Apple, най-големият си конкурент, в няколко категории. 

И така - три нови 5G смартфона се присъединиха към семейството на Samsung с представянето на новата серия висок клас устройства Galaxy S20. След като миналата година южнокорейската компания представи Galaxy S10, тази година изненада с името на серията и с възможностите, които тя предлага в лицето на Galaxy S20, Galaxy S20+ и Galaxy S20 Ultra. 

  

Освен върху 5G свързаността, от Samsung залагат на представянето на камерите, включително на заснемането на 8K видео. У нас Galaxy S20 и S20+ ще се предлагат в LTE вариант, а третият модел - в 5G. 

И трите смартфона разполагат с Infinity-O Display, а страничната рамка е изключително малка. Екранът не е заоблен. Galaxy S20 е с 6,2-инчов Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X дисплей в пълния правоъгълник и 6,1-инчов, като се вземат предвид заоблените ъгли. При средния модел размерите са съответно 6,7 инча и 6,5 инча, а при Ultra моделът - 6,9 инча и 6,7 инча. Цялата серия е с конструкция от метал и стъкло, а в дисплея има вграден сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци. 

„Мисля, че Samsung изпреварва конкуренцията при смартфоните, що се отнася до определени видове хардуерни иновации“, казва пред Bloomberg Клиф Малдонадо, старши анализатор в BayStreet Research в Сан Франциско. Въпреки това обаче Samsung „няма собственост върху софтуера" и „се затруднява да отговори на потребителското изживяване", което предлагат продуктите на Apple, казва той.

Вместо да изгражда затворена екосистема като iOS на Apple, Samsung се стреми да си сътрудничи с партньорите. Гласовият му асистент Bixby ще интегрира Spotify в сутрешните си програми, приложението YouTube ще поддържа 8K видеа от устройствата S20, Netflix Inc. ще интегрира по-дълбоко своята услуга в интерфейса на Samsung, а Microsoft Corp. иска да дебютира играта си за мобилни телефони Forza Street в Galaxy Store на Samsung. 

В рамките на представянето на новата серия в Сан Франциско от компанията подчертаха подобренията на камерата. Основната е разположена в правоъгълно поле, което е позиционирано в горния ляв ъгъл. Сензорът за изображения е по-голям, благодарение на което смартфоните от серията предлагат значително по-голяма резолюция, така че детайлите да се открояват с невероятна честота на образа. S20 и S20+ разполагат с 64-мегапикселова камера, а Ultra моделът е със 108-мегапикселова. Сред акцентите по отношение на камерата са широките сензори, приемащи повече светлина, благодарение на което могат да се правят по-добри снимки при по-слаба осветеност. S20 Ultra прави още една стъпка напред с опцията за динамично превключване между модус на висока резолюция от 108 МP и модус за 12 МP, и това благодарение на небинарна технология, която комбинира 9 пиксела в един на едно сензорно ниво. Първите два модела имат 12-мегапискелови сензори с оптика за широкоъгълни и ултраширокоъгълни снимки, докато при третия модел е предложен 3D ToF сензор.  

В ерата на селфито S20 и S20+ предлагат 10-мегапискелова предна камера, а при S20 Ultra тя е 40MP, като и в трите модела тя е с автофокус. В новата серия Samsung е включила т.нар. Space Zoom технология, комбинираща Hybrid Optical Zoom и Super Resolution Zoom и предполага, че може да се извършва приближаване на базата на изкуствен интелект. При първите два модела има приближение до 30 пъти, а при S20 Ultra то е до 100 пъти. 

Galaxy серията отново протяга ръка на потребителите, които държат на заснемането на по-качествено видео благодарение на 8K възможностите си. Предвиден е режим за суперстабилност, стабилизация при въртене и анализ на движението чрез изкуствен интелект, за да се гарантира максимално добро визуално изживяване. 8K видеата ще могат да се споделят в YouTube, а от Samsung ясно подчертаха партньорството си с Google за част от възможностите. Всичко това се случва в момент, в който основният конкурент на южнокорейската компания - Huawei, не може да ползва услугите на Google в новите си смартфони заради рестрикциите на Съединените щати. 

Когато говорим за камерата, трябва да добавим и функцията Single Take, позволяваща създаването на видео и снимки с всички камери, а след това подбира най-добрите кадри благодарение на изкуствен интелект. 

Ако говорим за издръжливост на батерията, от Samsung зарадваха с по-мощни предложения, съответно 4000, 4500 и 5000 mAh за S20, S20+ и S20 Ultra. Очаквано са добавени възможности за бързо зареждане, както и за зареждане на други устройства от самите смартфони. 

Нещо, с което Samsung определено ни изненада, е фактът, че S20 моделите останаха без вход за слушалки. За сметка на това компанията показа новите безжични Galaxy Buds+, които разполагат с двупосочни динамични високоговорители, 3 микрофона и имат дълъг живот на батерията - 11 часа, плюс допълнителни 11 в калъфчето за зареждане. 

Серията S20 е оборудвана и с по-голям обем памет - 128 GB и за трите модела. По отношение на теглото трите телефона имат малки разлики. S20 тежи 163 грама, следван от 186 грама за S20+ и 220 грама за S20 Ultra. Последният ще разполага с 12 GB RAM памет, а останалите два - с по 8GB. В софтуерен план очаквано и трите телефона са с Android 10.

И трите нови предложения от серията Galaxy ще се предлагат у нас, като това ще се случи от утре - 13 март. Galaxy S20 ще е с начална цена от 1749 лева, Galaxy S20+ - 1949 лева, а Galaxy S20 Ultra - 2649 лева. В България устройствата ще се предлагат в различни цветове. При S20 това ще са космическо сиво, небесносиньо и небесно розово. При Galaxy S20+ изборът ще е между космическо сиво, небесносиньо и космическо черно, докато при Galaxy S20 Ultra се залага на космическо сиво и космическо черно. 

Предварителните поръчки вече са започнали, а в периода от 11 февруари до 8 март, включително, потребителите, направили предварителна поръчка на S20+ или на S20 Ultra, ще могат да получат и един от 1500 броя слушалки Galaxy Buds+, след активация на телефона между 9 и 15 март и регистрация в приложението Samsung Members между 30 март и 9 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 19
Mavi Goz
преди 4 години
Ти не си си купувала Епъл щото немаш кинти. Има си предимства Андроида, разбира се - и той като Уиндоуса - не плащаш за нищо. Плющиш краден софт, качваш квот ти душа сака... Е, буби много, като под четала на марсилска труженичка, кръстиш се след секи ъпдейт да тръгне, ама па тънкаж - пей сърце... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Андроид си има своите предимства.Аз никога не съм си купувал Епъл точно щото няма Андроид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 22
Mavi Goz
преди 4 години
Със сгъваемия си телефон, 8K камери и 5G-съвместими телефони южнокорейската компания използва новата си гама смартфони, за да атакува Apple, най-големият си конкурент, в няколко категории.Хахаха... Ше атакува Apple, когато към горното добави и iOS. Докато атакува с Андроид, ше го вади голем само на Сони, Хуйвей и разни артефакти като ЛГ и Нокиа, а потребителите ше получават само ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още