IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei прави втори опит на пазара на сгъваемите телефони

Новият смартфон е оборудван с по-мощен процесор Kirin 990 5G, струва почти 2500 евро и ще се предлага на по-важните пазари от 15 март

18:21 | 24.02.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Една година след премиерата на първия си сгъваем смартфон китайската технологична компания Huawei Technologies Co. представи обновена версия на своя сгъваем телефон. При новия Mate XS шарнирният механизъм е изцяло преработен, заяви в понеделник Ричард Ю, ръководител на потребителското подразделение на Huawei - Consumer Business Group. Първоначално презентацията трябваше да се проведе в рамките на Световния мобилен конгрес MWC в Барселона, който бе отменен поради опасността от новия коронавирус.

Новото устройство е оборудвано с по-мощния процесор Kirin 990 5G. То струва почти 2500 евро – с 200 евро повече от първия сгъваем смартфон Mate X преди година. Устройството трябва да се предлага на по-важните пазари от средата на март.

Първото поколение на сгъваемия телефон Mate X досега се продаваше предимно в родината. Този път Huawei го представя в Европа и заяви, че продуктът е по-издръжлив от първата версия и има по-бърз процесор.

Когато е сгънат, Mate Xs има 6,6-инчов дисплей, който е малко по-голям от iPhone 11 Pro Max на Apple Inc. Но когато се отвори, устройството на Huawei се превръща в 8-инчов таблет. 

Mate Xs идва с четворната Leica SuperSensing камера - съставена от 40MP SuperSensing камера, 16MP широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и сензор за 3D дълбочина на полето, Leica системата се възползва от сгъваемата архитектура като играе ролята едновременно на предна и задна камера, което е голямо удобство в различни ситуации.

Заради американските санкции обаче Mate XS ще се появи без важни приложения на Google.

Huawei е в черния списък на администрацията на президента Доналд Тръмп от май 2019 г. Това означава, че на американските компании е разрешено да поддържат бизнес отношения с китайската група със строги ограничения. За повечето модели смартфони от Huawei все още има един вид гратисен период, в който разработчикът на Android Google може поне частично да сътрудничи.

За новите смартфони на Huawei, които се появиха на пазара след май, достъпът до важни услуги на Google остава заключен. Те включват Google Mobile Services, приложения като YouTube и Maps, както и инфраструктурата на Play Store за изтегляне на приложения.

Бойкотът засяга новите топ модели Mate 30 и Mate 30 Pro. Собствениците на тези устройства могат сами да инсталират липсващите приложения на своето устройство, използвайки така наречения Sideload. Google обаче изрично предупреди за тази процедура през уикенда. Със Sideload се заобикаля официалният Play Store и приложенията се инсталират директно с помощта на APK файл. Google подчерта, че Sideload застрашава сигурността на смартфона.

Ю подчерта, че потребителското подразделение на Huawei продължава да расте като цяло. Продажбите са се увеличили с 18 процента през миналата година. Увеличението при смартфоните е с 16,8 процента.

Пазарът на смартфони се забавя и производителите се опитват да намерят нови начини да убедят потребителите, че трябва да надстроят своите устройства. Сгъваемите устройства са все по-популярна стратегия, изпробвана от някои от най-големите производители на джаджи в света.

Samsung продава сгъваем смартфон от толкова месеци, колкото и Huawei, а на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас през януари Lenovo Group Ltd. показа актуализиран прототип на сгъваем ThinkPad компютър. Марката Razr на Motorola също се очаква да се върне по-късно тази година и тя също ще е със сгъваем дисплей.

В рамките на виртуалното събитие Huawei обяви чипсетите Gigahome 650 и Kirin W650, които са най-новите Wi-Fi 6+ чипсети съответно за рутери и смартфони. Новата серия HUAWEI Wi-Fi AX3 е базирана на чипсета Gigahome 650, осигуряващ двубандова работа при скорост 3000Mbps. При използване с Huawei устройство, което също поддържа Wi-Fi 6+, рутерите HUAWEI Wi-Fi AX3 осигуряват по-високи скорости и по-голямо покритие от Wi-Fi 6 рутерите.

Huawei представи също HUAWEI 5G CPE Pro 2, нов Wi-Fi 6+CPE, с 30% по-компактен от своя предшественик. Други значими актуализации са поддръжката на до единадесет 5G ленти и ексклузивната за Huawei технология Super Uplink, която значително подобрява скоростите на качване и латентността.

По време на събитието бяха показани и нови модели HUAWEI MateBook лаптопи. Надграденият HUAWEI MateBook X Pro се захранва от десето поколение Intel Core прецесори. Наличен в нов Emerald Green цвят, най-новият премиум лаптоп запазва FullView Display дизайн със съотношение екран към тяло от 91%.

Междувременно новата HUAWEI MateBook D серия е ориентирана към по-младите потребители, като предлага иновативно смарт изживяване в дизайн, в синхрон, с наложения от цялата HUAWEI MateBook серия стил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Пак обърка сайта.Тия глупости на друго място, ако обичаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
дядя Вова
преди 4 години
Зеле,(мале, ако хората разберат, че се връзвам на зелки какво ли ще рекат)в САЩ няма корупция, тя е вдигната в ранг на държавна дейност -лобизъм му викат.В САЩ няма допингови скандали,всички са освидетелствани от лекар като асматици например иси зобат допинга законно.Даже транссгендъри официално се състезават в женски неща,макар да са кастрени нерези.Иван Славков Батето навремето какво каза:- Ние олимпийски спорт ли ще правим или болница.Но поне се бе заял с щатският посланник Джеймс "Пръдлю(Пардю)"му скориха шапката със скандал....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
взеха някой лев от роберто ескобар и айде отначало на въртележката ... :))) ... дядя вова , тия ще слагат ли back door или като yotaphone , ще са чисти като сълза , или като руски спортисти на допингов контрол ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още