Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Forex

ИПК "Родина" вече е в историята

Ще бъдат предложени варианти за инвестиция в проект, който ще прoмени съвременния архитектурен облик на столицата

 Към статията
18
Препоръчай (0)

Коментари (17)

   1| 2    
2
 
0
 
17
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Сега няма кухни,има хол с кухненски бокс. За мен лично това е признак на обедняване. Храната, миризмите от нея и пр. не следва да са част от общото пространство с хола. За баните-мисля че долнияг коментар е майтап. Или просто наблюдението е от по-висок клас сгради (ако говорим за жилище). Иначе снимки на сградата по скеле показват възможност за създаване И на големи общи пространства. Вижте снимки от различни ъгли.
1
 
2
 
16
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Просто не се срути вертикално, а отиде на една страна - може би не са предвидили нещата добре, все пак сградата е с нетрадиционна форма, не като кулите Близнаци в САЩ и сграда номер 7. Иначе тук се вижда всичко ясно - https://youtu.be/wu4pQAwA72s . Отделно - и другата сграда ще се разруши, първо ще разчистят тази. Защо се разруши - защото не е нито здрава, нито отговаря на съвременните изисквания за размери на помещения и експлоатацията. По-времето на соц-а имахме например малки кухни, кумини във всяка стая и малки бани - сега имаме кухненски боксове и големи бани. С една дума - някои неща не могат да се преправят към по-добро и се унищожават.
0
 
4
 
15
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
A защо не бутанаха и другата или не знаеха на коя страна ще падне тая и решиха да изчакат?
1
 
2
 
14
преди 2 месеца
"Възложили сме на международна компания да изследва градоустройствените възможности на имота, както и да направи анализ на пазара на недвижими имоти в България. Тя трябва да предложи варианти за инвестиция. "
Пари на вятъра - на това място подхожда единствено многофункционална сграда (търговска част, офиси + жилищна част по високите етажи, а на най-високите панорамен ресторант + бар естествено) - огледайте мащабните проекти в чужбина.
0
 
6
 
13
фиг.1 до: kane
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Изронил си подовата замазка. Иначе леко да изрониш бетон с отверка. Дори и в началото на демокрацията грубите строежи ги правеха що-годе добре. За останалото си прав, виждал съм кошмарни случаи. Впрочем и към края на социализма строителството меко казано не блестеше с високо качество. А въпросната постройка ако беше годна за нещо, все някой щеше да я купи и дострои.
0
 
4
 
12
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аз много харесвах архитектурния й дизайн - като разтворени книги. Явно е била и супер здрава, по начинът, по който падна. За да я съборят или е била нефункционална, или Кинт-а й е голям и на този терен могат да построят нещо десетократно по-голямо и доста по-високо. А локацията е отлична. Единственият непредвиден капан е коронавируса и предстоящият спад на цените на имотния пазар, особено на бизнес имоти.
3
 
4
 
11
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ако аз бях собственик на тази сграда, никога нямаше да постъпя така. И да я съборя като ***. Това е толкова желязо и бетон и кофражи и труд, фундаменти, изкопни дейности...
Прави впечатление колко е здрава конструкцията. Пада на земята и не се чупи бетона и квадратите на колоните и плочата си стояха непроменени в голямата си част. Здрав бетон и желязо. Сигурен съм че са по добри от сегашните!
Едно време и желязо беше желязо и бетона бетон! Сега незная как е точно, защото съм избягал вече доста години, но след началото на демокрацията беше страшно некачествено. И първия апартамент който си купих в София търсех да е само стара тухла поради страха от ниското качество на новото строителство. Купих си на мед академия в 4 етажен със стълбище по което можеш да качваш катамаран! Новите сгради тогава имаха клаустрофобични общи части....
Втория дето купих беше ново строителство. И се наложи да прекарам кабел по земята. И с една отверка .... Изрових бетона на пода за да положат кабела... И не беше изобщо трудно. Ронеше се като халва....със сигурност не бих живял там поради тази причина. Все си мисля че при земетресение ще падне. В Гоце Делчев е.
В третия съм бил през силното земетресение с епицентър в Перник май беше в епк на Иван Вазов на 11 етаж със висок вход. И беше страшно! Скърцане здраво. Почти напълних гащички. Но старите епк са най здравият скелет, след летния бетон.
Тва 17 етажна сграда е само лят бетон със много висока марка бетон в колоните. Затова и не се счупи като падна.
Бетон с такова качество добива здравина 100 години и 100 след това я губи. Тази констатация можеше поне 150 години да се ползва.
Сега ще счупят една помпа, един миксер един камион за арматура и ще трябва да докарат десетки ако не стотици кубика бетон и хиляди или десетки хиляди тона желязо и да разбират фундаменти и ще видят колко е твърд на бай Тошо бетона, няма да могат да го извозят ... И всичко това ще ги изведе до една голяма загуба!
"Акъл море, глава шамандура"
4
 
2
 
10
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Офф, браво, поредното соц грозилище, което си отиде.
Особено в комбинация с новината за онзи комунистически уpoд Ким.

Всяка седмица по една такава новина да има, си пожелавам.
0
 
5
 
9
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Сграда на 17 етажа не знам как може да се нарече грандомански проект ?!?!?!? Че то само в Зоните има сигурно 20 по толкова блока. Пари също има (ако през 90те не, то след това със сигурност) явно други са били причините да не се довърши.
5
 
3
 
8
Бидонойл до: Ivel
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ами, аз не си спомням през тези години да е имало кой знае какви разрушителни земетресения. Все пак ти вярвам, че е била построена по най-високи стандарти. Ако сградата е била завършена, със сигурност днес щеше да се използва и да струва много пари. Но тя така си остана като паметник на социалистически грандомански проект, останал незавършен поради липса на пари.