IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протест блокира движението пред Народното събрание

Представители на ГЕРБ, „Има такъв народ“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ бяха освиркани и помолени да напуснат мястото

15:57 | 08.09.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Ресторантьори, представители на туристическия бранш и на превозвачи се събраха на протест пред сградата на Народното събрание срещу новите противоепидемични мерки, предаде БТА.

Таксита и коли на вериги ресторанти блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

В началото на протеста хората изразиха недоволството си от излезлите на площада политици. Представители на ГЕРБ, „Има такъв народ“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ бяха освиркани и помолени да напуснат мястото.

Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и дискотеките ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с ограничено работно време от 7 до 23 часа. От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 хил. души не са получили компенсации от предишното затваряне.

От Асоциацията на заведенията призоваха политиците да се върнат в парламента и да гласуват "поне един милиард лева" компенсации за затваряне на заведенията, предаде БНР. В актуализацията на бюджета се предвижда сумата да бъде между 420 и 430 милиона лева.

Протестиращите носят плакати с надписи - който затваря, трябва и да плаща. Бул. "Цар Освободител" е затворен, а движението в центъра на столицата се регулира от полиция.

Протестът се подкрепя и от други браншове. Преди часове две големи туристически организации сформираха кризисен щаб за спасение на сектора. Те разкритикуваха отново въведените ограничения за работа на заведенията, а председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов каза, че националният протест в София днес е част тези опити.

По-рано днес служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че въпреки протестите заповедта с новите ограничителни мерки няма да бъде променена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Ernan Kortes
преди 2 години
Протеста преди малко мина под офиса ни -100 човека на кръст и 50 полицаи.Толкоз.Това в центъра на столицата .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
julian12
преди 2 години
И камъни хвърляйте... долнопробна ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още