IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Няма да има промяна в политиките на новото служебно правителство

Бъдещото служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността, каза президентът

13:02 | 14.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Президентът Румен Радев присъства на отбелязването на националния празник на пожарникарите<em>. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Президентът Румен Радев присъства на отбелязването на националния празник на пожарникарите. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство. Укрепването на държавността остава основен приоритет. Това заяви президентът Румен Радев без да отговаря дали ще има промяна в състава на служебното правителство, което ще бъде назначено на 16 септември, предаде БГНЕС.

На 16 септември ще представя състава и структурата на новото служебно правителство, заяви президентът. Тогава ще бъде разпуснато и 46-ото Народно събрание. 

Бъдещото служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Надявам се, че това, което постигна сегашното служебно правителство и това, което ще направи следващото, да бъде поето от един редовен кабинет, добави Радев.

Запитан кога ще бъде издигната кандидатурата му за изборите за президент Радев каза, че това ще стане съгласно издадената вече хронограма от Централната избирателна комисия.

Ще продължавам да подкрепям ценностите, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалнисти - свобода, солидарност, справедливост, каза още Румен Радев в отговор на въпрос за подкрепата на БСП.

Президентът посети днес ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” по случай днешния национален празник на пожарникарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още