IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестиращи се събират пред парламента срещу противоепидемичните мерки

Протестът се организира във Facebook, като в него участват активисти на партия "Възраждане" и на други политически и обществени организации

13:02 | 12.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group&nbsp;</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group 

Стотици граждани се събраха на протест пред парламента с искане за отмяна на зеления сертификат. Протестът се организира в социалната мрежа Facebook. В него участват активисти на партия "Възраждане" и на други политически и обществени организации, които са срещу противоепидемичните мерки.

Протестиращите се събират в пространството при паметника на Цар Освободител. Те носят плакати с надписи: "Аз не съм антиваксър", "Долу ръцете от децата ни", "Искам нормален живот".

Движението по булевард "Цар Освободител" вече е блокирано, предаде БТА.

Жандармерия и полиция охраняват сградата на парламента. Полицейски кордон е разположен на всички входове. Периметърът за сигурност е означен с метални ограждения при храм-паметник "Александър Невски", както и при градинката при паметника на Св. Климент Охридски.

На паркинга има десетки коли на жандармерия, полиция, пожарна и линейка.

Александър Арангелов, председател на "Възраждане" за град София, съобщи, че се очаква  пристигането на близо 40 автобуса от страната с техни симпатизанти. Той коментира, че е имало опити в град Варна да бъдат задържани автобуси с активисти на партията, които в последствие са били пуснати.

Арангелов смята, че противоепидемичните мерки са "неадекватни" и не работят. "В момента този зелен сертификат блокира управлението на държавата", аргументира се той.

Все още не е ясно дали поставеният под карантина лидер на "Възраждане" Костадин Костадинов ще се включи в протестите, въпреки наложените му ограничения.

По-рано тази седмица депутатът заяви, че най-вероятно ще присъства на протеста, въпреки че беше участник в Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев и е получил обаждане от Районна здравна инспекция, че трябва да се карантинира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още