IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Петков: В момента текат проверки на европрокуратурата, а къде е българската?

Симпатизанти и депутати на ГЕРБ излизат на протест срещу задържането на Бойко Борисов пред Министерския съвет

09:34 | 18.03.22 г. 6
<p>
	<em>Кирил Петков. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Кирил Петков. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В момента текат проверки от Европейската прокуратура, съобщи премиреът Кирил Петков по повод операцията, която извърши Министерството на вътрешните работи (МВР), при която бяха задържани председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър на финансите Владислав Горанов, както и бившият началник на кабинета на Борисов Севделина Арнаудова.

"Къде е българската прокуратура? Дали най-накрая ще застане на страната на българския народ, ще видим в следващите дни", посочи още премиерът.

Срещу задържаните не са повдигнати обвинения, коментира късно снощи адвокатът на Борисов Менко Менков. Той посочи, че основанието за ареста на неговия клиент е по текстове за изнудване, но няма повече подробности. Обиските в дома на бившия премиер са извършени без съдебно решение, но полицията е действала в условията на "неотложност", допълни още адвокатът.

"Действията на МВР в четвъртък (17 март) показват, че никой не е над закона - самият аз бях разпитван и давах показания", коментира още Кирил Петков в официално изявление, публукувано на Facebook страницата на Министерския съвет.

Той коментира още, че разследващите органи ще имат пълната свобода на действие и никой не бива да се страхува от истината. "Само без страх от недосегаемите България наистина може да се промени", каза той.

Симпатизанти и депутати на ГЕРБ организират протест срещу задържането на Бойко Борисов пред сградата на Министерския съвет.

Позицията на партията е, че арестът е "политическа репресия" срещу най-голямата опозиционна партия в страната.

Снички от протеста може да разгледате в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
grainis
преди 1 година
Кире, ти нали направи проверката с Гугленчето докато се куролирахте в Резиденция Лозенец - и я сервира на тепсия на Гешев ? Гешев прегледа и видя, че са пълни глупости . В момента Кьовеши "преглежда" над 200 "сигнала" пратени от Гоше ***, Милиончева и Рада Дълбоката - също така събирани от кол и въже вестникарски изрезки, представляващи едно правно нищо . Които Кьовеши вече е хвърлила в кошчето и изчаква да мине малко време от кумова срама да обяви, че и те са пълни глупости и бълнувания на болни мозъци . Не съм му фен на Бойко, но тая юнашка дружинка от шизоиди, главорези и махленски дупеглавци ми идва в повечко .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
Alex Silver
преди 1 година
Просто Киро, българската прокуратура отдавна трябваше да се заеме с тебе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 1 година
то конституциония съд не един или два пъти е нарушавал конституцията... примерно с легализиране на противоконституционата партия дпс!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 4
serafima
преди 2 години
Те такива като тебе, доба, боко тиквата обича да ги оправя с 200 в дупарата. Много са му на кеф. По-лош МАТРИЯЛ и от него и това го кефи, защото не му връзват кусур ни на простащината, ни на кражбите, ни на мутровщината и милиционерщината. За партийния билет от БКП да говорим ли? Размахва си късия мек пожарникарски маркуч и живее на базата на 80-те % ***, които МРАЗЯТ и НЕ МОГАТ да мислят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
doba
преди 2 години
Каква прокуратура бе, Киро-Роки. КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД на Република България постанови, че си канадски гражданин и нямаш право да си министър! Но ти и Радев го отсвирихте като малка гара! Каква наглост!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
Mechkata
преди 2 години
"Къде е българската прокуратура?" - Под каскета. "Дали най-накрая ще застане на страната на българския народ, ще видим в следващите дни" - О,да. Бъди сигурен, ще застане на страната на която трябва, Бойко трябва да бъде спасен, да се завърне на бял кон като мъченик. След 3 месеца ако прогнозите на някои политолози се сбъднат и правителството падне, ще постелем червен килим на ГЕРБ да застанат отново начело, защото само те могат да се справят с всички кризи на България. Електората му ще бъде активизиран (платен) отново, а всикчи останали (80% от населението) ще се хванат за главата и ще отпишат България като държава, която може да се развива към по-добро. Всяка надежда тука оставете...Божествена комедия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още