Bloomberg TV

Георги Цеков: Темпът на растеж на облачните услуги в България е 60%

06.06.2016 22:55 | препоръчай (0)

IT-секторът се развива много по-бързо в България, защото по-лесно следва световните тенденции, каза търговският директор на Daticum

Георги Цеков: Темпът на растеж на облачните услуги в България е 60%

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

IT-секторът се развива много по-бързо в България, защото по-лесно следва световните тенденции. Това каза Георги Цеков, търговски директор на Daticum, част от Сирма Груп в своя коментар за развитието на облачните услуги в България и по света по Bloomberg TV Bulgaria.

„До края на 2016 година пазарът на облачни услуги ще съставлява над 200 млрд. долара в световен мащаб. От тях 22,5 млрд. долара ще бъдат инфраструктурни услуги - това, с което ние се занимаваме. Темпът на развитие на облачните услуги за света е средно 17%, а за България надхвърля 60%“, казва Цеков.

Daticum има собствена облачна платформа и за последните пет години много от големите български фирми се обслужват от нея. „Работим и с много чуждестранни клиенти, от Великобритания, от Франция, от Белгия, от Обединените Арабски Емирства, но българският пазар е по-склонен да разчита на местен доставчик“, допълва той.

Подробности вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

гледано: 2495   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа