Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Нюзлетъри

ФНИБ АДСИЦ получи разрешение за строежа си в София тех парк

Общата площ на сградата ще е над 50 700 кв. м., от които 15 717 кв. м. са подземен паркинг на две нива

ФНИБ АДСИЦ получи разрешение за строежа си в София тех парк

Сграда 1, Бизнес Парк София, собственост на ФНИБ АДСИЦ Снимка: brefbg.com

„Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ“ е получил разрешение за строеж в София тех парк на 4 декември 2018 г., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Общата площ на многофункционалната административно-обслужваща сграда ще е 50 761,38 кв. м., от които 15 717 кв. м. подземен паркинг на две нива. Разрешението е с номер 336/04.12.2018 г., за строеж в Зона 2 от застроителния план на Научно-технологичния парк в гр. София.

Въпросната офис сграда бе причина за увеличението на капитала на „Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ с 27,5 млн. лв. при емисионна стойност 1,9 лв. на акция с издаването на 14,5 млн. нови акции. Планира се и привличането на заемен капитал за довършването на сградата, строителството на която се оценява на 33 млн. евро.

„Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ“ отчете 2,9 млн. лв. нетна печалба за деветмесечието на 2018 г., което е ръст ot 13% на годишна база. Приходите са от наеми на инвестиционни имоти, основно два магазина отдадени на веригата Мосю Бриколаж, също офис сграда в Камбаните в София и офис сграда в Бизнeс Парк Младост София.

Печалбата на акция за деветмесечието е 0,079 ст. на акция на база новия брой акции.

Акциите на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ поевтиняват с 12% за последните 12 месеца до 1,92 лв. за ценна книга и 66,5 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0341072 лв. на ценна книга.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в капитала на ФНИБ АДСИЦ.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Нюзлетъри

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от