Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Нотификации

Държавата поема до 50% от инвестициите за разкриването на малки мандри и кланици

Българската агенция по храните ще наложи специални изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите

Държавата поема до 50% от инвестициите за разкриването на малки мандри и кланици

Снимка: Министерство на земеделието, храните и горите

Държавата ще поеме до 50% от инвестициите за разкриването на малки мандри и кланици, обяви министърът на земеделието Румен Порожанов в град Раковски, където се провежда фермерско изложение.

Указанията за кандидатстване ще станат известни след 2 месеца.

Министър Порожанов подчерта, че малките мандри и кланици ще трябва да отговарят на всички стандарти, които ще наложи Българската агенция по храните. 

Още по темата

„Предвиждането е да бъдат наистина мини, за да могат да излизат като фермерски продукт, включително на пазари и евентуално ако се оформят фермерски кътове. Помощта ще бъде до 50% от инвестицията. Разбира се, ще има таван на инвестицията. Ще намерим един оптимален вариант“, заяви той.

Пред участниците във фермерското изложение Румен Порожанов каза също, че в новия европейски бюджет няма да има намаление на средствата за българските земеделци.

От своя страна еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел изтъкна, че целта на Еврокомисията е и в следващата обща селскостопанска политика да има ресурси, които да позволят модернизация на земеделието.

Мария Габриел каза още, че за следващите две години са предвидени 160 милиона лева за финансиране, свързано с новите технологии в селското стопанство.

/БНР/

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
1
 
4
преди 2 години
Няма профилна снимка
Какво ще колят тия кланици?
0
 
14
 
3
преди 2 години
пак корупция ..."Българската агенция по храните ще наложи специални изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите за подпомагане"
7
 
10
 
2
преди 2 години
Как не го е срам Порожанов да се изтапанчи и да изръси тази глупост пред медиите. Социализма свърши. Бизнесът е свързан с поемане на премерен риск и никой не е длъжен да ви субсидира начинаята. Не трябва да има държавна субсидия за каквато да е било дейност под каквато и да е форма...
0
 
14
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Абсолютна глупост! И сега има помощи по линия на ПРСР, които са в размер на до 50% и интереса е минимален. В България се преработват 0,5 млн тона мляко, абсурдно количество, спрямо броя на мандрите. Стига сте хвърляли пари, които не водят до ръст.

Още от Нотификации
Информационен банкрут: Провокативно заглавие или тъжна констатация?