IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взривни устройства са открити в пакети до Обама, Клинтън и централата на CNN

Кметът на Ню Йорк описа атаката срещу медията като "акт на терор"

20:41 | 24.10.18 г. 7
<p>
	Служители на противобомбения отдел на полицията пред централата на CNN в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Служители на противобомбения отдел на полицията пред централата на CNN в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Бившият президент на САЩ Барак Обама и Хилари Клинтън получиха взривни устройства по пощата, а подобен пакет е бил получен и в централата на телевизия CNN в Time Warner Center в Ню Йорк, съобщава Financial Times.

На пресбрифинг пред Time Warner Center комисарят от полицията в Ню Йорк Джеймс ОНийл заяви, че устройството изпратено в офиса в Манхатън явно е бомба и е било придружена от „плик, съдържащ бял прах“.

Според източниците самоделната бомба била грубо изработена, но способна да се задейства и била адресирана до бившия директор на ЦРУ Джон Бренан, който често се изявява по телевизията.

Кметът на града Бил де Бласио заяви, че други медийни офиси в Ню Йорк са били обезопасени, след като описа инцидента като „акт на терор“.

„Това, което видяхме днес, бяха усилия да се тероризира“, каза Де Бласио. „Това е много болезнен момент за нашата страна. И е момент, в който хората усещат много омраза във въздуха. Инциденти като този засилват болката и този страх“.

Тайните служби заявиха, че пакет, изпратен до Хилари Клинтън в щата Ню Йорк, е бил открит късно във вторник, а друг пакет, изпратен до Обама, е бил засенчен във Вашингтон рано в сряда сутринта. Федералното бюро за разследвания обяви, че разследва „подозрителен пакет, открит в района на резиденцията на Клинтън“.

Президентът Тръмп реагира около 90 минути след първоначално дадения сигнал, просто казвайки „От все сърце съм съгласен“, имайки предвид туита на вицепрезидента Майкъл Пенс.

„Осъждаме опитите за атаки срещу бившия президент Обама, семейство Клинтън, CNN и други. Тези страхливи действия са жалки и нямат място в тази страна. Благодарни сме за бързата реакция на Тайните служби, ФБР и местната полиция. Отговорните ще бъдат изправени пред съда“, написа Пенс в социалната мрежа.

Установяването на устройствата – които явно таргетират по-леви политици и групи – се случва две седмици преди междинните избори. Разкритията следват открито други взривно устройство в дома на Джордж Сорос в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Нотификации виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
Sakamano
преди 5 години
Вярно. И саудитският журналист се беше самонарязал с моторния трион.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
DarkStar
преди 5 години
Доста евтин PR... ще пратиш малки пакетчета по пощата с бомби, които не могат да се задействат дистанционно или нямат часовников механизъм, до високоохранявани институции... никакъв друг ефект не може да се получи освен евтин ПР и Сорос и компания да се представят в обществото като "жертви"...Те не са глупави хора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Jorkata
преди 5 години
Ареее - Тръмплина загуби изборите :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
supertrader
преди 5 години
По точно републиканско дело на братята Буш, точно брата на президента е шеф на охраната на онези кули случайно. Действието се развива при управлението на републиканците случайно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 5
Sokratus
преди 5 години
Сега заграях защо Форд са затворили временно фабриката в Испания. За да предизвикат съжалението на инвеститорите!!! Но само един се е вързал Импестора!!!хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 7
Biso
преди 5 години
И 11 септември беше акт на терор, пък после се оказа, че си е наше дело.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още