Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„235 Холдингс“ обяви начало на публично предлагане на 19,9 млн. броя акции

Отпада правото на акционерите да придобият част от новите акции на дружеството, която съответства на дела им в капитала преди увеличението

„235 Холдингс“ обяви начало на публично предлагане на 19,9 млн. броя акции

Снимка: Pixabay

„235 Холдингс“ обяви начало на публично предлагане на 19 900 000 броя акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1 лв,, съгласно решението за увеличаване на капитала от 100 хил. лв. на 20 млн. лв., съобщи дружеството чрез БФБ - София.

Едноличният собственик на капитала на „235 Холдингс“ ЕАД е взел решение за отпадане правото на акционерите да придобият част от новите акции на дружеството, която съответства на дела им в капитала преди увеличението.

Припомняме, че проспектът за публично предлагане на акции на дружеството беше потвърден от Комисията за финансов надзор (КФН) на 16 януари.

Подписката за емитиране на новата емисия се счита за успешна, съответно капиталът на „235 Холдингс“ ЕАД ще бъде увеличен само със стойността на записаните и платени акции, при условие, че до крайния срок бъдат записани и платени най-малко 5 млн. броя нови акции. Всички инвеститори имат възможност при равни условия да участват в увеличението на капитала на дружеството.

Всеки инвеститор има правото да подаде поръчка за желаното от него количество, като не са предвидени ограничения за минимален и максимален брой акции за записване.

Още по темата

Начало на предлагането се смята датата на публикуване на съобщението в информационната медия X3News (16.04.), на интернет страниците на „235 Холдингс” ЕАД и на упълномощения инвестиционен посредник „Капман” АД (ако публикациите са в различни дати – първия работен ден, следващ изтичането на 7 дни от най-късната от всички дати).

Начална дата на подписката е първия работен ден, следващ изтичането на 7 (седем) дни от датата на публикуване на съобщението за публичното предлагане. Поръчки за покупка ще се приемат в рамките на десет работни дни от началната дата, всеки работен ден от 09.00 ч. до 18.00 ч. Подписката приключва на десетия работен ден от началната дата, като след приключването й, в срок от три работни дни се обявява списъка на разпределение и инвеститорите се уведомяват за броя акции, записани от тях.

Инвеститорите могат да подават два типа поръчки - лимитирана – поръчка за записване (покупка) на акции, в която е зададен максималният брой акции по емисионната стойност. Лимитираните поръчки могат да бъдат изпълнени частично, и пазарна – поръчка за записване на акции, която съдържа само обща стойност в лева или общ брой желани за записване акции. Пазарната поръчка може да бъде изпълнена частично или изцяло.

Поръчки се подават в офисите на ИП „Капман” АД, лично от инвеститора или от негов пълномощник. Поръчки (попълнени и подписани от инвеститора) могат да се подават и чрез друг инвестиционен посредник.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Градус“ АД свика общо събрание за гласуване на брутен дивидент 0,1 лв. на акция