IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по приватизация продава "Русалка" ЕООД на търг

От 2007 г. от активите на дружеството са извадени почивната станция в к.к. "Златни пясъци" и прилежащите сгради и са прехвърлени към "Русалка - Тур“

15:29 | 07.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Агенцията по приватизация продава "Русалка" ЕООД на търг

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) продава на търт държавното дружество „Русалка“ ЕООД, което се управлява от социалното министерство. Това става ясно от обявата за неприсъствен публичен търг на Агенцията. Търгът ще се проведе на сегмент „Неприсъствен публичен търг“ на Българска фондова борса (БФБ).

Началната дата на провеждане на неприсъствения публичен търг е 12 декември 2015 г. (събота), а крайната – 29 декември 2015 г. (вторник).

За продажба са обявени 100% от капитала на дружеството, като началната цена е 322,8 хил. лв.

От приложените към обявата становища става ясно, че дружеството вече няма недвижими имоти. Те – почивната станция „Русалка“ в курортния комплекс "Златни пясъци" край Варна и прилежащи сгради, са били апортирани към „Русалка – Тур“ (днес „Тривиа тур“), през лятото на 2007 г.

Това е станало с решение на тогавашния социален министър Емилия Масларова. От тогава „Русалка“ ЕООД не е извършвала стопанска дейност.

Срещу своята апортна вноска към „Русалка – Тур“ дружеството е получило 1,6 млн. обикновени поименни акции с номинална стойност от 1,6 млн. лева и балансова стойност в размер на 310 хил. лв. Тези акции представляват 21,7% от капитала на „Тривиа – тур“. Най-големият акционер в тази туристическа компания е "Екса" АД, което контролира 49,1% от капитала му.

Според изготвения информационен меморандум от Агенцията за приватизация „Русалка“ ЕООД не е получавала приходи от акционерното си участие.

Активите на „Русалка“ ЕООД  - дълготрайни и краткотрайни, пък са оценени на 320 хил. лв.

„Русалка“ ЕООД е създадено в началото на 2005 г. след решение на Минисетрския съвет. В него са прехвърлени имоти и движими вещи след закриване на почивната база „Русалка“ в курорта „Златни пясъци“. Принципал на дружеството е Министерството на труда и социалната политика. Основният предмет на дейност е изграждане и експлоатация на туристически и спортни обекти, ресторантьорска, хотелиерска и туроператорска дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още