Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Акционерите на Албена и АИХ ще решават за вливането на 11 октомври

Съотношението на замяна е 0,173 акции в Албена АД за една в Албена инвест холдинг АД

Акционерите на Албена и АИХ ще решават за вливането на 11 октомври

Хотел "Фламинго Гранд", в който ще се вземат решенията. Снимка: Албена АД

Акционерите на Албена инвест холдинг АД ще гласуват за вливането на дружеството в Албена АД на 11 октомври 2016 г. от 13 ч. в курорта Албена, хотел "Фламинго Гранд", показва поканата за общо събрание, подадена за вписване в Търговския регистър.

На същата дата, но от 10 ч., на същото място акционерите на Албена АД (приемащото дружество) ще гласуват за вливането на Албена инвест холдинг АД. След вливането Албена инвест холдинг АД ще престане да съществува, а активите и пасивите му ще преминат към Албена АД.

Вече има одобрен от Комисията за финансов надзор и вписан в Търговския регистър (по партидите и на двете дружества) договор за преобразуване и анекси към него.

Според договора и Анекс 1 към него съотношението на замяна е 0,173 акции в Албена АД за една в Албена инвест холдинг АД. Съответно справедливата стойност на една акция в Албена инвест холдинг АД е изчислена на 11,22 лв., а в Албена АД - на 64,92 лв. На практика за 5,78 акции от АИХ ще се получава една от Албена АД.

Ако процедурата бъде одобрена от акционерите, ще последва вписване в Търговския регистър, в Централен депозитар, КФН и БФБ-София и сегашните акционери в Албена инвест холдинг АД ще станат такива в Албена АД.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на Албена инвест холдинг АД.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX увеличи загубата си от предходната сесия