IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Албена и АИХ ще решават за вливането на 11 октомври

Съотношението на замяна е 0,173 акции в Албена АД за една в Албена инвест холдинг АД

08:33 | 29.08.16 г.
<p>
	Хотел &quot;Фламинго Гранд&quot;, в който ще се вземат решенията. <em>Снимка: Албена АД</em></p>

Хотел "Фламинго Гранд", в който ще се вземат решенията. Снимка: Албена АД

Акционерите на Албена инвест холдинг АД ще гласуват за вливането на дружеството в Албена АД на 11 октомври 2016 г. от 13 ч. в курорта Албена, хотел "Фламинго Гранд", показва поканата за общо събрание, подадена за вписване в Търговския регистър.

На същата дата, но от 10 ч., на същото място акционерите на Албена АД (приемащото дружество) ще гласуват за вливането на Албена инвест холдинг АД. След вливането Албена инвест холдинг АД ще престане да съществува, а активите и пасивите му ще преминат към Албена АД.

Вече има одобрен от Комисията за финансов надзор и вписан в Търговския регистър (по партидите и на двете дружества) договор за преобразуване и анекси към него.

Според договора и Анекс 1 към него съотношението на замяна е 0,173 акции в Албена АД за една в Албена инвест холдинг АД. Съответно справедливата стойност на една акция в Албена инвест холдинг АД е изчислена на 11,22 лв., а в Албена АД - на 64,92 лв. На практика за 5,78 акции от АИХ ще се получава една от Албена АД.

Ако процедурата бъде одобрена от акционерите, ще последва вписване в Търговския регистър, в Централен депозитар, КФН и БФБ-София и сегашните акционери в Албена инвест холдинг АД ще станат такива в Албена АД.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на Албена инвест холдинг АД.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Албена Инвест Холдинг АД(5ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още