IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на ЧЕЗ Разпределение България ще гласуват за револвиращ заем

Заемът ще послужи за инвестиции в съоръжения, целящи повишаване на енергийната ефективност

15:21 | 10.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Акционерите на „ЧЕЗ Разпределение България“ ще гласуват за овластяване на Управителния съвет да сключи договор за целеви револвиращ заем с ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Б.В., Холандия, съобщава дружеството чрез БФБ – София.

Заемът ще послужи за инвестиции в съоръжения, целящи повишаване на енергийната ефективност, става ясно в поканата за провеждането на събранието на 16 март.

В условията по заема е записано, че главницата (заедно с лихвата) по невърнати усвоени суми (заеми) в нито един момент не може да надвишава сумата от 5 млн. евро. Общият размер на индивидуалните усвоени суми по револвиращия заем не може да надвишава 12 млн. евро, или размера на средствата на „ЧЕЗ Бългериън Инвестънтс“ Б.В., предназначени за целите на енергийни проекти. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Предвижда се усвояването на суми да става на един или няколко транша след поискване от дружеството. Периодът на олихвяване се определя от дружеството индивидуално за всяка усвоена сума, като не може да надвишава 12 месеца.

Връщането на суми става на една или няколко вноски до изтичането на срока на връщане. Дружеството може да връща и предсрочно без санкция.

Два часа преди края на търговията на БФБ- София с акции на  ЧЕЗ Разпределение България е сключена една сделка, а цената на книжата намалява с 1,9%. От началото на годината те поскъпват  35,9%, а за последните 12 месеца ръстът е с 69,44%. Пазарната капитализация е 454,044 млн. лв. 

Свързани компании:

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още