IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Еврохолд одобриха издаването на облигации до 100 млн. евро

Предвижда се книжата да се емитират на водещ международен пазар при условията на частно предлагане

18:04 | 28.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Еврохолд одобриха издаването на облигации до 100 млн. евро

Еврохолд България ще емитира облигационен заем на стойност до 100 млн. евро, със средствата от който ще финансира дейността на застрахователния си подхолдинг Евроинс Иншурънс Груп (ЕИГ).

Това стана възможно, след като на проведено на 28 декември извънредно общо събрание миноритарните акционери на дружеството одобриха предложение на мажоритарния собственик на Еврохолд - Старком холдинг АД, гласи информацията, публикувана чрез Бюлетин Investor.bg.

Параметрите на емисията предвиждат стойностен обем в размер на 40 млн. до 100 млн. евро, лихви в диапазона 8-13% и обезпечение по заема под формата на залог до 67% от капитала на ЕИГ.

Облигациите ще се емитират на водещ международен пазар и ще се предлагат при условията на частно предлагане, т.е. до не повече от 100 лица. Предвидена е възможност заемът да бъде конвертиран след датата на издаване на облигационния заем при допълнително договаряне. Планираният срок за тази цел е между 24 и 60 месеца.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за инвестиции в дъщерните дружества на ЕИГ, в това число - за придобиването на гръцкото животозастрахователно дружество Crédit Agricole Life, собственост на френската банкова група Crédit Agricole.

Проектът за облигационната емисия беше одобрен с почти пълно единодушие на присъстващите миноритарни акционери на Еврохолд. Съгласно закона, мажоритарният собственик Старком холдинг АД и ръководството на Еврохолд България не участваха в гласуването на решенията за облигационната емисия, тъй като са заинтересовани лица.

Пълният протокол от заседанието ще бъде оповестен на 4 януари 2016 г.

Днес имаше само една сделка за 1 000 акции от капитала на Еврохолд, след която цената им остана без промяна при 0,72 лв. за брой.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още