Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Акционерите на Кредисимо одобриха отписването и се местят в нов по-голям офис

Делистването отразява допълнителната административна тежест и разходите, а смяната на адреса на управление - разширяването на дейността

Акционерите на Кредисимо одобриха отписването и се местят в нов по-голям офис

Изпълнителният директор на Кредисимо АД Константин Кръстев по време на дебюта на компанията на БФБ на 7 май 2014 г. Снимка: Investor.bg

Общото събрание на акционерите на Кредисимо АД гласува единодушно за отписването на небанковата финансова институция като публична компания. Това показва протоколът от общото събрание, провело се на 11 април, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. Документът разкрива и че дружеството се мести в нов по-голям офис.

На срещата са присъствали всички акционери, притежаващи общо 5 млн. акции, които скоро очевидно няма да се търгуват на Българската фондова борса.

Сега Съветът на директорите (СД), колективно или чрез изпълнителните членове, трябва да подпише и подаде заявление за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор (КФН), до заместник-председателя на КФН, ръководещ управление „Надзор на инвестиционна дейност“ Владимир Савов.

След получаване на решението на Савов СД на компанията за бързи кредити, който е гласувал за делистването още на 29 февруари, ще трябва да отрази промяната и в Търговския регистър. След това котирането на акциите на БФБ ще бъде прекратено.

Сред мотивите за отписване от Кредисимо посочиха допълнителната административна тежест, разходите за отчетност и разкриване на информация, както и липсата на активен пазар за акциите на дружеството.

Кредисимо АД - отписано

От протокола става ясно още, че компанията ще се премести в нов по-голям офис, който „да отговаря на нуждите на Кредисимо към момента и в дългосрочен план с оглед бързото развитие на дружеството и наемането на нови служители“.

Общото събрание на акционерите е одобрило единодушно предложението на един от изпълнителните директори и акционер Сокол Янков адресът на управление да бъде сменен. Точката за смяна на адреса е вмъкната по време на заседанието на акционерите.

Новият офис на компанията ще бъде на четвъртия етаж в сграда „А“ на Бизнес център „България“, който се намира на бул. „Витоша“ №146, район „Триадица“. Предишният адрес беше ул. „Якубица“ №7Б в район „Лозенец“.

С оглед отписването на компанията и смяната на адреса се променя и уставът ѝ, за което акционерите също гласуваха единодушно.

Към 31 декември 2015 г. основните акционери на Кредисимо АД са Коста Калинов Кънчев с дял от 28,33%, Сокол Радостинов Янков с 30,83%, Асен Петров Бенев с 25,83%, Константин Тодоров Кръстев чрез Адвенкос ЕООД с 15% и Новеа Асет Мениджмънт ЕООД, представлявано от Стефан Христов, с 0,01%. Общо те притежават 100% от капитала.

От началото на годината няма сключени сделки с акции на компанията, а за последните 12 месеца те са само две. Последната е с дата 2 септември 2015 г., като бяха прехвърлени 100 броя от ценните книжа при цена от 11,5 лв. за брой. Пазарната капитализация на Кредисимо е 57,5 млн. лв. Разпределен е и брутен дивидент от 0,26 лв. на акция от печалбата за 2014 г.

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
3
 
2
преди 5 години
Какво "публично" дружество, ква борса, кви 5 лева ....?! Тава си е чиста проба имитация! 1 прав си за лихварите ама тея са още по лоши и от лихварите щото лихвите им са като на хиперинфлация...предполагам. Рекламата им с оня с посиненото око е доста показателна...
2
 
11
 
1
преди 5 години
Изпълнителният директор на Кредисимо АД Константин Кръстев по време на дебюта на компанията на БФБ на 7 май 2014 г----Константинчо, знаеш как се изкарва хляба бе, моето момче ?! Изкарвал ли си поне 5 лева с труд, за да оцениш - какво значи "5 лева"? Когато успееш да оцениш - какво значат "5 лева изкарани с работа", тогаво ще разбереш и какво значи да искаш ДА ОТКРАДНЕШ тия "5 лева" от човека, който се е бъхтал за тях, само защото не му достига още "1 лев" за да купи лекарства на майка си и е дошъл при теб ?! Даваш ли си сметка - колко чужда негативна енергия акумулираш с тази кражба, и какво би станало с теб, ако тия хора те докопат! Лихварите сте лишени от основното, което отличава човека от животното - Човечност и Съвест!

Още от Новини и анализи
Седмицата донесе ръстове за всички индекси на БФБ