Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Акционерите на Монбат решиха да не се разпределя дивидент за 2009 г.

Както беше предварително обявено, са гласувани директорски бонуси от 400 хил. лв.

Монбат АД не разпредели дивидент за 2009 г., както бе предложено в материалите за свикване на годишно общо събрание на акционерите, което се проведе днес, показва съобщение на дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

В досегашната си история на публично дружество (от края на 2006 г.) Монбат е разпределял брутен дивидент от 17,8 ст. на акция за 2007 г. За 2009 г. неконсолидираната печалба е 17,09 млн. лв.

За нов член на Надзорния съвет е избран Стоян Сталев, който в периода 2006-2010 г. е бил изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, а преди това и посланик на България в Република Турция. Неговата заплата ще бъде 2 хил. лв. месечно.

Гласувани са бонуси в размер на 200 хил. лв. за членовете на Управителния съвет и толкова за членовете на Надзорния съвет, или общо 400 хил. лв.

Още по темата
Одобрени са и рутинните решения като избор на одитор за 2010 г., одобрение на годишните отчети и доклади за 2009 г. на Съвета на директорите, на директора за връзка с инвеститорите и на одитора на дружеството. Гласувано е и освобождаване на Съвета на директорите от отговорност за дейността им през миналата година.

За последните 12 месеца акциите на Монбат АД поскъпват с 38% до 6,538 лв. за акция и 255 млн. лв. пазарна капитализация.

Още по темата: Новини и анализи Монбат

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
5 от 5: SOFIX се понижи във всички сесии от седмицата