Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Акционерите на „Софарма“ ще гласуват таван на капитала от 750 млн. лв.

В момента капиталът е 134,7 млн. лв., разпределен в същия брой акции, от които 9 011 467 са обратно изкупени

Акционерите на „Софарма“ ще гласуват таван на капитала от 750 млн. лв.

Един от заводите на "Софарма" АД Снимка: Дружеството

Акционерите на „Софарма“ ще гласуват за овластяване на Съвета на директорите за увеличения на капитала до общо 750 млн. лв., показват материалите за общо събрание на акционерите, свикано за 2 април 2021 г. от 11 ч. в София. Поканата е обявена чрез „Българска фондова борса“ АД. Овластяването е със срок от 5 години от вписване на промените в устава в Търговския регистър.

Софарма АД

В момента капиталът е 134 797 899 лв., разпределен в същия брой акции, от които 9 011 467 са обратно изкупени.

Ще бъдат гласувани и промени в устава на „Софарма“ АД, които да позволяват увеличения на капитала с обикновени акции, привилегировани акции, конвертируеми облигации и варанти.

Няма информация кога се планира да се увеличи капиталът и дали това е една опция в устава за по-голяма гъвкавост и бързина при нужда.

Също за 2 април 2021 г. е свикано общо събрание и на дъщерното „Софарма Трейдинг“ АД, на което по същество се предлагат подобни промени в устава, само размера на овластяването е по-нисък или до 350 млн. лв.

Отново информация кога се планира да се увеличи капиталът на „Софарма Трейдинг“ АД и дали това е опция в устава за по-голяма гъвкавост и бързина при нужда липсва. 

Акциите на „Софарма“ АД поскъпват с 1,8% в последните 12 месеца до 3,4 лв. за акция и 458 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,11 лв. на ценна книга.

Материалът е с информативен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на „Софарма“ АД.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ спечели 214 хил. лв. от покупките на свои акции