IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на София Комерс-Заложни къщи гласуваха гарантирания дивидент

Общото събрание на дружеството реши да не разпределя дивидент по обикновените акции

18:36 | 27.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акционерите на София Комерс-Заложни къщи гласуваха гарантирания дивидент

Общото събрание на акционерите София Комерс-Заложни къщи АД, проведено днес, е гласувало за разпределянето на гарантирания дивидент на акционерите, притежаващи привилегировани акции, в размер на 0,75 лв. за брой, е видно от протокола от събранието, публикувана чрез Бюлетин Investor.bg

Общата сума за дивиденти е 300 хил. лв., тъй като дружеството има издадени 400 хил. привилегировани aкциии. Остатъкът (595 хил. лв.) от печалбата за 2013 г. (895 хил. лв.) се отнася към неразпределената, която възлиза на 4,386 млн. лв. към края на миналата година.

Дружеството има 2 млн. обикновени акции, като остатъкът от печалбата за миналата година прави по 0,2975 лв. на брой, а неразпределената печалба на акция към края на 2013 г. е 2,193 лв.

Общото събрание е взело решение за обратно изкупуване на собствени акции с право на глас в рамките на две години от вземане на решението, като в рамките на всяка календарна година се изкупуват до 3%, а общата сума не може да надвишава 10% от капитала. Минималната цена за обратно изкупуване е 5 лв. на акция, а максималната – 8 лв.

Днес нямаше сделки с обикновените акции, а привилегированите останаха без промяна. От началото на годината първите спадат с 5% до 7 лв. за брой, а вторите се понижават с 1% до 5,55 лв. за акция.
 

 

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още