Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Акционерите на "София комерс-Заложни къщи" са одобрили увеличението на капитала

Всеки акционер ще получи по 3 нови акции за всяка акция на дружеството, която притежава

Акционерите на "София комерс-Заложни къщи" са одобрили увеличението на капитала

Снимка: София комерс-Заложни къщи АД

Акционерите на „София комерс-Заложни къщи“ АД са одобрили увеличаването на капитала със собствени средства от 2 373 469 лева на 9 493 876 лева, съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Избрания от акционерите инвестиционен посредник, който да обслужва увеличаването на капитала, е "Юг Маркет" ЕАД, допълва се в съобщението.

Капиталът на компанията се увеличава с натрупана неразпределена печалба от предходни години в размер на 2 683 732,03 лева, с печалбата за 2021 г. в размер на 1 914 229,62 лева, с част от фонд Резервен в размер на 2 522 445,35 лева.

Разпределението на новите акции е пропорционално на участието в дружествения капитал при съотношение 1:4 (издаване и разпределяне на всеки от акционерите на дружеството по 3 нови акции за всяка негова акция).

София Комерс - Заложни къщи АД - Обик...

Правото да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в централния регистър на ценни книжа като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на общото събрание, или към 4 юли 2022 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 30 юни.

Акционерите са приели и обичайните точки за годишно общо събрание – гласуван е финансовият отчет на „София комерс-Заложни къщи“ за 2021 г., докладите на управителните органи за дейността на дружеството през 2021 г., одитните доклади. Преизбрани са и досегашните членове на съвета на директорите – Ирена Тодорова Вачева, Петър Виденов Виденов, Вихрен Чавдаров Василев.

В последната година акциите на "София комерс-Заложни къщи" поскъпват с почти 23%, а пазарната капитализация достига над 20,4 млн. лева.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
2
 
1
преди 2 седмици
Да живее Жабокът. Днес 9 лева, след месец 3 лева.

Още от Новини и анализи
КФН временно забранява търговото на "Софарма" за "Софарма имоти"