IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Allterco ще коригира документите си за IPO-то

КФН върна проспекта за първично публично предлагане на българската компания за телекомуникации за отстраняване на непълноти

10:47 | 06.06.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Allterco ще коригира документите си за IPO-то

Комисията за финансов надзор (КФН) върна проспекта за първично публично предлагане на българската компания за телекомуникации Allterco. Това става ясно от взетите решения на провелото се на 1 юни заседание на регулаторния орган, публикувани на неговия сайт в петък.

КФН е изпратила писмо до Allterco с указания за отстраняване на непълноти и несъответствия във внесения проспект. Обикновено срокът за корекции е един месец. 

Връщането на проспекта се случва три месеца след новината, че нова компания от сектора на информационните и телекомуникационни технологии иска да се качи на Българската фондова борса. За плановете за листване на Allterco Investor.bg писа първи в началото на март.

Пред Investor.bg изпълнителният директор на холдинга и негов основател Димитър Димитров коментира, че корекциите ще бъдат отстранени и проспектът ще бъде внесен отново. Той обеща да сподели повече относно листването и плановете на Allterco след окончателното одобрение на документа.

От инвестиционния посредник по листването – Карол, също не пожелаха да правят официални коментари на този етап.

Успокоително е, че компанията не се отказва от идеята си за излизане на борсата, имайки предвид малкия брой нови емитенти и относително дългата процедура по одобряване на проспекти за първични публични предлагания.

Така IPO-то най-вероятно ще се осъществи през есента, тъй като навлизаме в летния сезон, който по принцип се е характеризира с ниска пазарна активност. Но всичко зависи от КФН и решението на Allterco впоследствие.

Компанията е създател на иновативната система за контрол на дома She и на интелигентния детски часовник MyKi („Майки“ - бел. ред).

Allterco е доставчик на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 служители в офисите й в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ.

Клиенти на компанията са мобилни оператори, медийни компании, рекламни и медийни агенции, компании, предлагащи мобилни плащания, малки и средни предприятия, държавни агенции, банки и други финансови институции, производители на домашни уреди и хранителни стоки.

Още по темата можете да разберете от разговора между Делян Петришки от Bloomberg TV Bulgaria и Свилен Колев от Investor.bg

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 8
DutyFree
преди 7 години
То да не е ХИМИМПОРТ ДА ТИ ПУСНАТ ИПО ЗА 800 МЛН.ЛВ И ПОСЛЕ 8 ГОДИНИ ПОД НОМИНАЛ..КАК Е ??? ТО ТАКИВА ИЗМАМИ ИМА САМО ТУКА, ТИЯ ЗАЩО ЛИ ПЪК ЩЕ СЕ ЛИСВАТ ТОЧНО ТУК!!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още