Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Алтерко АД публикува одобрения проспект за първично публично предлагане

Подробен график на процедурата по самото предлагане и финансовите отчети за първото шестмесечие ще бъдат публикувани до средата на септември

Алтерко АД публикува одобрения си проспект за първично публично предлагане, планирано за средата на септември, съобщават от инвестиционния посредник, който движи процедурата - Карол АД.

Проспектът, както и всички съпътстващи го документи, могат да бъдат намерени на сайта на Алтерко АД, както и на сайта на инвестиционния посредник по емисията.

Подробен график на процедурата по самото предлагане, както и финансовите отчети на Алтерко АД за първото шестмесечие на 2016 година, ще бъдат публикувани до средата на септември.

Още по темата

Предмет на предлагането ще бъдат 1,5 млн. броя нови обикновени акции с номинал 1 лв. Емисионната стойност на една акция ще бъде определена в диапазона от 1,10 до 2,20 лв. в зависимост от интереса към емисията. Емисията ще се счита за успешна, ако бъдат записани минимум 750 хил., или половината от предложените акции.

Средствата ще се използват основно за производството, реализацията и усъвършенстването на продуктите „SHE“ (система за автоматизиран контрол на дома) и „MyKi“ (смарт часовник за деца), както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата“, който е приоритетен за бъдещото развитие на Групата на Алтерко АД. Всички дейности, свързани с това бизнес направление, ще се разработват и развиват от Алтерко Роботикс ЕООД, което е дъщерно дружество на Алтерко АД.

Припомняме, че на свое заседание, проведено на 8 юли 2016 г., Комисията за финансов надзор одобри проспекта за IPO-то на холдинговото дружество, което обединява 11 компании в областта на телекомуникациите и технологиите.  Първоначално регулаторът върна проспекта на 1 юни заради непълноти и несъответствия.

За плановете за листване на Allterco Investor.bg писа първи в началото на март

IPO-то на „Алтерко” би било второто от сектора на информационните и телекомуникационни технологии за последната година, след като през есента на 2015 г. на БФБ излезе софтуерният разработчик Сирма Груп Холдинг АД. През ноември Сирма Груп Холдинг набра близо 11,5 млн. лв. от борсата, с което едно от малкото първични публични предлагания на Българска фондова борса от 2013 г. насам бе успешно.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа емисията акции от увеличението на капитала на „Доверие Обединен холдинг“