Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Алтерко" планира закупуването на офис сграда за 1,8 млн. евро

Договор все още не е сключен и предстои да бъде направена предварителна оценка от независим оценител

"Алтерко" планира закупуването на офис сграда за 1,8 млн. евро

Алтерко АД планира да сключи предварителен договор за закупуването на офис сграда с подземни гаражи за 1,8 млн. евро, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Съветът на директорите е дал своето съгласие за сключване на предварителен договор с „Джей Ей Еф Си Дивелъпмънтс“ ООД за придобиването на 100% от капитала на новоучредяващо се дружество с предмет недвижим имот.

„Става дума за вече построена сграда“, обясни пред Investor.bg Деница Стефанова, директор за връзка с инвеститорите на "Алтерко". Тя обясни още, че повече информация към този момент не може да бъде дадена, тъй като договорът не е сключен и предстои да бъде направена предварителна оценка от независим оценител. 

Алтерко АД
Като публична компания обаче Алтерко уведомява своите инвеститори и заинтересовани лица за планираната инвестиция и целите, за които се прави тя. Цената на придобиване на всички дружествени дялове от капитала на новоучреденото дружество ще бъде приблизително равна на 1,8 млн. евро, определяема с точност към датата на сключване на окончателния договор по механизъм „cash free debt free”, съобщават от компанията.

Част от средствата за заплащане на цената в размер до 1,62 млн. евро ще бъдат осигурени чрез банково финансиране, а останала част ще бъде заплатена със собствени средства.

Условие за сключването на предварителния договор е предварителната оценка на дружествените дялове, съгласно заключението на независимия оценител, да е по-висока или равна на сумата от 1,8 млн. евро или левовата ѝ равностойност, съгласно официалния разменен курс, определен от БНБ към датата на изготвяне на същата, посочват от компанията.

От началото на годината акциите на Алтерко поевтиняват с 6,92% при пазарна капитализация от 32,7 млн. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
1
 
1
преди 3 години
1,8 млн. лв. или евро ?

Още от Новини и анализи
5 от 5: SOFIX се понижи във всички сесии от седмицата