IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" със специално събитие на 6 октомври за увеличението на капитала

Събитието ще бъде излъчвано на живо и онлайн на 4 езика

16:48 | 01.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
"Алтерко" със специално събитие на 6 октомври за увеличението на капитала

IT холдингът „Алтерко“ АД организира специално събитие по повод предстоящото увеличение на капитала чрез нова емисия акции.

Ексклузивната презентация пред инвеститори и медии ще се състои на 6 октомври от 16:00 ч. в Sofia Event Center. Събитието ще бъде излъчвано на живо и онлайн на 4 езика: български, английски, италиански и немски.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

До края на днешния ден, 1 октомври, акциите на „Алтерко“ АД се търгуват с право на участие в увеличението на капитала.

Увеличението на капитала е при емисионна цена от 3 лв. на акция за максимум 3 млн. лв. акции, или 9 млн. лв. Минимумът за успех на увеличението е записването на 1 млн. акции за 3 млн. лв.

Пет права дават възможност за записване на 1 нова акция. Общо ще бъдат издадени 15 млн. права, колкото са сегашните акции на дружеството. При пълен успех на увеличението акциите ще достигнат 18 млн. броя.

Предвижда се търговията с права да започне на 8 октомври и да продължи до 19 октомври 2020 г. На 23 октомври 2020 г. ще се проведе аукционът за неупражнените права. Предвижда се търговията с новите акции да започне около 8 декември 2020 г.

Приходите от продажба на стоки на „Алтерко“ АД се увеличават повече от два пъти на годишна база до 14,243 млн. лева за полугодието на 2020 г. Те са от продажбата на устройства Shelly и MyKi, които са основният бизнес на дружеството.

Инвестиционен посредник на предлагането е "Карол".

Може да заявите участие в събитието на 6 октомври на имейл press@m3bg.com или на телефон +359 818 70 10.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още