Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Алтерко" влиза в програма за анализи на ЕБВР

Кампанията цели да компенсира недостатъчната аналитична информация за листнати компании от региона

"Алтерко" влиза в програма за анализи на ЕБВР

Снимка: "Алтерко" АД

Технологичната компания „Алтерко“ АД  влиза в обхвата на Програмата за покритие с анализи на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщи Българска фондова борса.

Програмата, по която партньор е Българска фондова борса, стартира през май и има за цел да увеличи публичния достъп до инвестиционни анализи на акции на 19 компании в България, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Словения, Литва, Латвия и Естония.

Консултантът на ЕБВР по проекта – инвестиционната банка Wood & Company, вече публикува първите доклади за Градус, Софарма и Сирма Груп Холдинг.

Всички доклади за „Алтерко“ ще бъдат на английски език, безплатни и публично достъпни на уебсайта на специално създадения за проекта аналитичен хъб. Общият брой на изготвените анализи за компанията ще бъде най-малко пет за двугодишния период на инициативата.

За участие в програмата са взети под внимание компании, отговарящи на критериите на MiFID II за малки и средни компании. Програмата съответства изцяло на целите на екшън плана на Европейската комисия за създаване на съюз на капиталовите пазари. 

Хъбът за анализи е онлайн среда за оповестяване, предназначена за публикуване и разпространение на анализи на акции на избрани МСП, листнати на фондовите борси на България, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения. Той цели да увеличи публично достъпните анализи на ценни книжа на листнати МСП и да компенсира недостатъчната аналитична информация за тях.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН е вписала варантите на "Софарма" в регистъра на емитентите на ценни книжа