Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Американски инвестиционен алгоритъм намалява ефекта от кризите върху вложенията

Стратегията променя чрез алгоритъм всеки месец дела на борсово търгуваните фондове, свързани с акции и облигации

Американски инвестиционен алгоритъм намалява ефекта от кризите върху вложенията

Снимка: ЕЛАНА

Автоматизиран инвестиционен модел на американската компания Ned Davis Research, който инвестира в кошница от най-ликвидните американски борсово търгувани фондове, вече може да се ползва и в България. Тази автоматизирана инвестиционна стратегия променя чрез алгоритъм всеки месец дела на борсово търгуваните фондове, свързани с акции и облигации, като се базира на прогнозиране на движенията на финансовите пазари и икономическото развитие. По този начин за последните 20 години моделът е показал, че успява да минимизира ефекта от кризисните периоди на спадове като дотком кризата през 2000-2001 г., глобалната финансова криза и други периоди. Когато прогнозите за пазарите сочат към рецесия и възможни спадове, тогава делът на активите, свързани с акции, се намаляват и се увеличат облигациите и паричните средства. Това е механизмът да се преодолеят задълбочаващи се спадове на цените на инструментите. 

Американската Ned Davis Research, която е с история от над 40 години като глобален доставчик на инвестиционни решения и съвети, предоставя изпитания си алгоритъм за инвестиране в България чрез ексклузивно партньорство с ЕЛАНА Фонд Мениджмънт.

Брайън Санбърн, старши вицепрезидент по решения за управление на богатство в Ned Davis Research, посочва, че моделите на компанията се използват от над 800 инвестиционни компании в над 40 страни по света. 

Американският автоматизиран инвестиционен модел може да се ползва в България чрез фонда ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy. Това позволява на вложители да инвестират в голям брой американски борсово търгувани фондове с малки суми и без да плащат данък печалба. Директното инвестиране в борсово търгувани фондове в САЩ е ограничено за непрофесионални инвеститори от ЕС. 

За последните три години инвестиционният модел има представяне средно 11% доходност на година в сравнение със средно 8% за бенчмарка му, който включва индекси, свързани с акции и облигации. За 2 месеца съществуване ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy регистрира близо 4% доходност. 

Във фонда може да се инвестира с минимум от 100 долара, като се приемат средства също в левове или евро, които ще бъдат превалутирани по договорен курс. До края на 2021 г. няма такси за записване и изход на средствата. 

Вижте подробна информация за ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy

Източник на данните: БАУД, NDR. 

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

Коментари ()


Още от Новини и анализи
Оборотът на БФБ остава анемичен от началото на годината