IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ удължава срока за публичното предлагане

Срокът за прехвърляне на правата от увеличението на капитала се удължава с 15 дни – до 3 август

16:50 | 13.07.16 г.
Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ удължава срока за публичното предлагане

Удължава се срокът на публичното предлагане на ценни книжа във връзка с увеличението на капитала на Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

След взето решение на Съвета на директорите на дружеството срокът за прехвърляне на правата се удължава с 15 дни – до 3 август 2016 г.

Останалите условия на публичното предлагане на ценни книжа от увеличението на капитала не се променят.

В началото на юни Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за увеличението на капитала на дружеството. Най-новият АДСИЦ се качи на Българска фондова борса в средата на април, когато внесе и проспект за увеличение на капитала с до 29,9 млн. лв. 

Ръководството на Арко ФНИ взе решението за увеличение на капитала чрез издаване на до 29,9 млн. нови обикновени поименни безналични акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. на проведено на 14 април заседание, като ще използва средствата за финансиране на проекти в сектора на недвижимите имоти.

Учредител и основен акционер на Арко ФНИ АДСИЦ е естонската компания Arco Vara, която е публична компания в Естония и присъства на българския пазар на имоти от 2006 г.

Свързани компании:

Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ - права юни 2016 г.(28RM)

БПД Индустриален Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ(BPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още