Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БАЛИП с кампания в подкрепа на лицензираните посредници

Стартира кампанията „Разпознай лицензирания инвестиционен посредник“ с подкрепата на Комисията за финансов надзор

БАЛИП с кампания в подкрепа на лицензираните посредници

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) започва информационна кампания под надслов „Разпознай лицензирания инвестиционен посредник“. Кампанията се подкрепя от Комисията за финансов надзор като част от общите усилия на сектора да бъдат предпазени потенциалните инвеститори от въвличане в измами от незаконни брокери и да се предотвратя функционирането на подобни явления.  В кампанията се присъединиха като партньори:  Българска фондова борса, Централен депозитар и Фонд за компенсиране на инвеститорите.

За улеснение на гражданите БАЛИП подреди 10 признака, по които лесно могат да разпознаят дали брокерът, с който общуват, е лицензиран и спазва законовата регулация.

Тези 10 признака, чрез които хората могат да отличат лицензираните и добросъвестните посредници от измамните брокери, са публикувани на интернет сайтовете на всички членове на асоциацията и на сайта на КФН.

„Смятаме, че като асоциация, която развива и поддържа стандарти в сектора от 1997 г., трябва да продължаваме да се грижим за информирането не само на настоящите инвеститори, но и на всички граждани, защото само така можем да им помогнем да избегнат измами с инвестиции", казва Радослава Масларска, председател на УС на БАЛИП. 

БАЛИП ще привлече като партньори и други организации от финансовия свят, които да подкрепят кампанията и да се включат в информирането на гражданите, като публикуват и разпространяват 10-те признака.

БАЛИП е браншовата организация на лицензираните инвестиционни посредници, в която членуват 23 компании, които спазват стриктно законовите изисквания и поддържат наличието на професионални стандарти в сектора на капиталовия и финансовите пазари.
 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Тихомир Каунджиев: Банковите акции на БФБ бяха подложени на лек натиск през седмицата