IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балнеоложки център се изгражда в курорта "Св. св. Константин и Елена"

Термалният комплекс ще остане достъпен за всички туристи, като ще предлага целогодишно рехабилитационни и СПА терапии

17:15 | 09.12.15 г.
Балнеоложки център се изгражда в курорта "Св. св. Константин и Елена"

„Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД изгражда модерен балнеоложки център в едноименния курорт, съобщават от дружеството. Инвеститор е „Карачи” АД, дъщерно дружество на „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД.

Обновяването и модернизацията на съществуващия обществен термален басейн вече е започнало. След реконструкцията термалният комплекс ще запази досегашния си статут на общодостъпно място за всички туристи, допълват от компанията.

В комплекса целогодишно ще се предлагат балнеолечебни, рехабилитационни и СПА терапии, като ще има и водни забавления и релаксиращи процедури.

Термалният комплекс е разположен върху площ от над 10 хил. кв.м. Предвижда се изграждането на открити и закрити басейни за деца и възрастни, зони за балнеология, релакс, плуване, водни игри и забавления.

Съоръженията ще се захранват от минералните води в курорта, които са с доказани характеристики за профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата и ендокринната системи и опорно-двигателния апарат.

Комплексът ще предлага всички съвременни услуги за оздравяване, рехабилитация и възстановяване – водо- и калолечение, електролечение, специални релаксиращи терапии и други.

В близост до термалния комплекс е планирано и построяването на нов 5-звезден хотел, който ще работи целогодишно. В момента тече подготовката на първия етап от строителството. Сградата ще бъде с височина 5 етажа и разгъната застроена площ приблизително 19 500 кв.м.

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още