Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ допусна до търговия акциите от увеличението на капитала на ФНИБ АДСИЦ

Датата на въвеждане за търговия е 20 ноември

БФБ допусна до търговия акциите от увеличението на капитала на ФНИБ АДСИЦ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Българска фондова борса допусна до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент за дружества със специална инвестиционна цел, акциите от увеличението на капитала на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ. Решението е взето по време на днешното заседание на Съвета на директорите на БФБ.

Фонд за недвижими имоти България АДСИ...
Емисията е в размер на 14 491 925 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 20 150 000 лева на 34 641 925 лева. 

Датата на въвеждане за търговия на последващата емисия на ФНИБ АДСИЦ е 20 ноември.

Само един ден преди решението на БФБ Комисията за финансов надзор вписа емисията в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар.

Увеличението на капитала на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ беше вписано в Търговския регистър на 6 ноември  - почти три месеца след крайната дата за внасяне на пари по набирателната сметка по увеличението на капитала, която беше 14 август 2018 г.

Набраните средства от увеличението на капитала ще бъдат използвани за строителство на офис сграда в София в София тех парк (на 4-ти километър, срещу зала Арена Армеец).

Акциите на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ поевтиняват с 13,51% в последните 12 месеца до 1,92 лв. за ценна книга. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0341072 лв. на акция.
 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ продължават със спадовете