IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ допусна до търговия последваща емисия на „Северкооп - Гъмза Холдинг"

Датата на въвеждане за търговия е 10 октомври 2018 г.

11:06 | 09.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Българска фондова борса допуска до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции „Standard”, последваща емисия акции на „Северкооп - Гъмза Холдинг“ АД. Решението за това е взето по време на вчерашното заседание на Съвета на директорите на БФБ.

Емисията на „Северкооп - Гъмза Холдинг“ АД е в размер на 2 673 899 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 2 лева всяка. Емисията е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 5 347 798 лева на 10 695 596 лева.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Датата на въвеждане за търговия е 10 октомври 2018 г.

Комисията за финансов надзор вписа увеличението на капитала на дружеството в края на миналата седмица.

През юли стана ясно, че „Северокооп - Гъмза Холдинг“ АД планира да издаде и емисия обезпечени корпоративни облигации, като общата емисионна стойност на облигационния заем е 20 млн. лв.

Срокът на облигационния заем е 8 години при лихва от 5%, а лихвеното плащане ще се извършва на всеки шест месеца.

Средствата от облигационната емисия ще бъдат използвани от „Северкооп - Гъмза Холдинг” за придобиване на дялови участия в дъщерни и асоциирани предприятия, структуриране на диверсифициран инвестиционен портфейл от финансови инструменти, придобиване на вземания, инвестиции на паричните, капиталовите и стоковите пазари, вкл. инвестиции в борсово търгувани стоки и производни деривативни инструменти. 

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още