Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ и СУ ще си партнират в обучението на кадри в устойчивите финанси

Борсовият оператор и Стопанският факултет към университета подписаха споразумение за сътрудничество

БФБ и СУ ще си партнират в обучението на кадри в устойчивите финанси

Снимка: БФБ

Българска фондова борса и Софийският университет “Св. Климент Охридски“ ще развиват образователни инициативи в областта на устойчивите финанси. Двете страни ще си партнират в обучението на висококвалифицирани специалисти в областта на устойчивите финанси. Съвместните инициативи ще започнат с началото на новата учебна година през есента.

„Зеленият преход е най-голямото предизвикателство пред съвременната финансовата индустрия. Целта на обединените ни с университета усилия е да интегрираме добрите практики и регулации на устойчивите финанси в образованието на студентите, които са бъдещите лидери на трансформацията“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

„Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е лидер в професионално направление „Икономика“ и част от този успех е свързан с иновативните съвместни инициативи с български и международни компании и институции. Партньорството с Българската фондова борса по темата „устойчиви финанси“ стартира в рамките на новата магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“, с която Университетът ще затвърди водещата си роля като образователна и научна институция в областта на устойчиво развитие, корпоративна социална отговорност и техните проявления за българската политика и администрация, индустрия и граждански сектор“, добави проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В рамките на договореностите БФБ и Стопанският факултет ще обсъждат промени в дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските програми съобразно актуалните потребности на бизнеса, включително въвеждане на нови курсове и специалности. Експерти от борсата ще представят реални казуси от практиката и ще дискутират включването им в учебния процес, както и ще изнасят практически ориентирани презентации в областта на устойчивите финанси и инвестиции.

БФБ се ангажира също да осигурява студентски стажове и посещения, да подпомага кариерното ориентиране и мотивиране на студентите от Стопанския факултет. Двете институции ще провеждат съвместни специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития съобразно потребностите на практиката, включително по линия на следдипломната квалификация на Университета. Магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление" е в задочна форма на обучение, предназначена е за икономисти и неикономисти. Редовният прием за нея е от 26 юли до 10 септември 2021 г.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
"Захарни заводи" предсрочно погасява емисията си конвертируеми облигации