Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ обяви окончателния брой на правата в аукциона на ФНИБ

В петък ще бъдат предложени 6 947 881 броя права, срещу които не са записани акции

БФБ обяви окончателния брой на правата в аукциона на ФНИБ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Аукционът за продажба на правата от увеличението на капитала на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ ще се проведе на 27 юли 2018 г. (петък), съобщават от Българска фондова борса. 

Още по темата

На аукциона ще бъдат предложени 6 947 881 броя права, срещу които не са записани акции. Съгласно чл. 42, ал. 4 и 5 от Част IV от Правилника на БФБ АД аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ публичното предлагане на емисията акции.

Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч. 

Фонд за недвижими имоти България АДСИ...
На аукцион отиват правата, чиито собственици не са проявили желание да упражнят право до крайния срок 20 юли 2018 г. По закон те ще бъдат продадени на аукцион, а собствениците им ще получат продажната цена, докато купувачите ще придобият право да запишат акции от фонда.

Общият брой на правата е 20,15 млн. броя, по едно за всяка сега съществуваща акция. Всяко право дава възможност за записването на една нова акция с емисионна цена 1,9 лв. Това е и текущата пазарна цена.

Крайният срок за плащане на заявените права е 13 август.

От началото на годината акциите на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ поевтиняват с 13,67% до средна цена от 1,93 лв. за брой. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
В началото на седмицата SOFIX се качи до най-високото ниво от февруари 2020 г.